StoryEditor
ObalaCentar za rehabilitaciju ‘Mir’

Trendovi, izazovi i rješenja u radu s ranjivim skupinama

Piše PROMO SD
14. svibnja 2022. - 09:00
Boško Rozga, ravnatelj, Ana Matić, psihologinja, Edita Batinović, socijalna radnica, i Mateo Dragovčić, korisnik centra ‘Mir’Ante Čizmić/Cropix

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću jučer je održan okrugli stol na temu “Trendovi, izazovi i rješenja u radu s ranjivim skupinama”, u sklopu projekta EU-a “Ravnopravni u zajednici – razvoj izvaninstitucijskih usluga za osobe s invaliditetom na području Splitsko-dalmatinske županije”.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a njegov je nositelj Centar za rehabilitaciju “Mir” iz Kaštela, javna ustanova socijalne skrbi s dugogodišnjim iskustvom u radu s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i djecom s teškoćama u razvoju.

Projektom, sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda, unaprijedili su se uvjeti za pružanje usluga izvaninstitucijske usluge organiziranog stanovanja uz podršku, dnevnog boravka, pomoći u kući i mobilnog tima (psihosocijalna podrška i rana intervencija u obitelji korisnika). Ciljne skupine projekta su odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i djeca s teškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.153.470,92 kune. Razdoblje trajanja projekta je od 27. travnja 2021. do 27. travnja 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 02:09