StoryEditorOCM
ObalaBISER BAŠTINE

Talijanski vlasnik za ‘Slobodnu‘ je otvorio vrata dvorca iz kojeg je nastao Kaštel Štafilić: Odustao sam od hotela, ali od vrhunskog crljenka - nisam!

20. ožujka 2021. - 09:05
'Zaljubio sam se u Kaštela prije četrdesetak godina i sada ću ostvariti svoj san', kaže talijanski poduzetnikAnte Čizmić/Cropix

Zaštitna građevinska mreža, dizalica i meštri koji se svakodnevno mogu vidjeti Kaštelanima su jasan znak da se radi na obnovi kaštela Stafileo u, dakako, Kaštel Štafiliću.

Što se do sada uradilo bit će im prezentirano 15. lipnja ove godine, doznajemo u razgovoru s vlasnikom dvorca Massimom Vecchijem i glasnogovornicom projekta, diplomiranom organizatoricom turizma Renee Čaleta Meroni, u kojemu je, ipak, naglasak bio na planiranim sadržajima. Suprotno dosadašnjim najavama, kaštel iz kojeg se razvio današnji Štafilić, među mještanima poznat i po nazivu Rotondo, naime, neće biti hotel.

– Prošle godine zbog korone se nije moglo putovati, neke svoje poslove morao sam zaustaviti, a budući da sam uvijek htio nastaviti uređenje dvorca u Kaštelima, odlučio sam uhvatiti se toga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:26