StoryEditor
ObalaDOBRI REZULTATI

Svi su iznenađeni, na Makarskoj rivijeri trenutačno boravi čak 56 tisuća gostiju! Naš fotoreporter je napravio đir gradom, pogledajte ‘vruće‘ kadrove koje je snimio

Piše PSD
31. srpnja 2021. - 18:00

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 56.000 domaćih i stranih gostiju, što je oko 70-ak posto u odnosu na isto vrijeme 2019.

image
Ivo Ravlic/Cropix
image
Ivo Ravlic/Cropix

Po broju turista vodi Makarska s 15.800 gostiju, u Baškoj Vodi gdje se i dalje traži 'krevet više' odmara se 11.500 turista, u Tučepima ih je više od 8000, a u Podgori 5,5 tisuća, dok Općina Gradac ugošćuje više od 6000 gostiju.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Gotovo sve hotelske kuće na Makarskoj rivijeri posluju bez slobodnih soba pa se za nastavak ljetovanja u hotelima preporučuje prethodna rezervacija smještaja.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Malo je preostalo slobodnih mjesta i u kućama za odmor kao i apartmanima kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju, a krevet više traži se i u većini turističkih, doznaje se u turističkim uredima.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Zadnji srpanjski vikend obilježen je znatno povećanim prometom na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama s povremenim kraćim zastojima, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkim mjestima. Promet je znatno povećan na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, dok je na ulazu na autocestu kod Zagvozda kolona vozila duga oko dva kilometra.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Trajekt Pelješčanka koji vozi na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u oba smjera za današnje i sutrašnje plovidbe.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Na liniji Drvenik-Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko dva i pol sata, a toliko dugo čeka se za povratak s Hvara prema kopnu.

Dobra popunjenost hotela, kuća za odmor i obiteljskog smještaja, očekuje se i u nastavku ljeta, kažu u turističkim uredima na rivijeri, gdje je kraj srpanja ugodno iznenadio hotelijere i turističke radnike.

Više fotografija pogledajte u našoj galeriji gore. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. kolovoz 2021 22:12