StoryEditor
ObalaOsnivačka skupština

Solin dobio svoju prvu stranku: ‘Jedina nam je želja dobrobit našeg grada, za sada djelujemo lokalno‘

Piše Mia Sesartić
29. siječnja 2020. - 18:53
U Solinu je održana osnivačka skupština stranke Bolji SolinTom Dubravec/HANZA MEDIA

U Solinu je održana osnivačka skupština stranke “Bolji Solin”. Prema riječima njezinih osnivača iz Kandidacijske liste grupe birača, ovo je prva stranka koja je osnovana u Solinu i primarno je lokalnog karaktera.

- Kad djelujete kao Kandidacijska lista grupe birača postoji čitav niz stvari na koje ne možete utjecati, ali kada se organizirate kao stranka to je jedan način funkcioniranja puno primjereniji za jednu političku borbu – kazao je izabrani predsjednik stranke Davor Mikas, koji je na prošlim lokalnim izborima bio i nositelj spomenute nezavisne liste koja u Gradskom vijeću participira s četiri vijećnika.

- Mi smo prva solinska autentična stranka, primarno lokalnog karaktera, fokusirani smo, dakle, na područje Grada Solina, te ćemo se baviti rješavanjem čitavog niza nedostataka. Mnogo je toga o čemu smo i do sada govorili na Gradskom vijeću, od prostornog uređenja, budući da se grad izgrađuje stihijski bez ozbiljnih planova.

Jedan od primjera je područje Priko vode gdje je natrpana gomila zgrada bez ozbiljne infrastrukture i nedostatka parkirališta. Onda je tu pitanje gospodarstva, potom stanova POS-a koji se ne grade iako je puno mladih obitelji u Solinu – istaknuo je Mikas izdvajajući posebno pitanje izgradnje reciklažnog dvorišta u naselju Bubići.

- Poznata je priča o reciklažnom dvorištu gdje su tik uz dječje igralište napravili jednu konstrukciju za koju držimo da je neprimjerena jer struka nije konzultirana na pravi način. Ukoliko osvojimo vlast, a potrudit ćemo se doista iz petnih žila, odgovorno tvrdim da ćemo to reciklažno dvorište ukloniti s te lokacije i smjestiti ga tamo gdje struka procjeni – poručio je Mikas dodajući kako trenutno u njihovim redovima ima 140-ak ljudi i kako će stranka imati osam ogranaka, dakle u svakom mjesnom odboru po jedan.

- Djelujemo za sada lokalno, što ne znači da se jednog dana ne možemo proširiti i izvan granica Solina. Očekujemo svakako jednu popularizaciju stranke, budući da smo zastupljeni u svim mjesnim odborima. Mislim da će se ukupan rad stranke vrlo brzo vidjeti u cijelom Solinu – poručio je Mikas.

Za njegove zamjenike izabrani su Josip Brčić, Branko Parat i Marko Smoljo, dok je tajnica stranke Angelika Drnas. •

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 16:58