StoryEditor
ObalaNeobični prizori

Radovi usred ljeta iznenadili kupače u Strožancu. Načelnik: Riječ je o dogradnji rampe za invalide, prijašnje rješenje nije bilo dobro. Sve se oteglo

6. srpnja 2020. - 21:54
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Neobični prizori usred turističke sezone iznenadili su ovoga ponedjeljka slučajne prolaznike i kupače na plaži u Strožancu nadomak Splita.

Radovi usred ljeta, doduše na polupraznoj plaži, ali svejedno radovi, u punom su jeku.

Kontaktirali smo Mladena Bartulovića, načelnika Općine Podstrana koji pak objašnjava sljedeće:

- 'Korona' je usporila sve radove, pa su bile one kiše, pa dok je došao bager, sve se malo oteglo - odgovorio je na naš upit načelnik o čemu se radi.

Riječ je o završnim radovima, nastavlja, prilagodbi odnosno dogradnji rampe za invalide jer prijašnje tehničko rješenje nije bilo dobro, kazao nam je.

Sve se događa u suradnji s Građevinskim fakultetom iz Splita.

- Rampa je bila prekratka, a osim toga imali smo još jedan problem koje je stvaralo more, odnosno valovi. Valovi su nanosili pijesak u velikim količinama po već otprije postavljenoj rampi - dodao je.

Za jesen najavljuje i postavljanje zaštitnog pera od masivnog kamenog materijala za razbijanje valova. Postavljanjem 'kamenog pera' riješio bi se i problem nanošenja pijeska po rampi za invalide, kazao je.

Radovi  na plaži u Strožancu krenuli su još 2017. godine, a iako je bilo najavljeno da će plaža biti otvorena u ljeto 2018., za posjetitelje je otvorena tijekom 2019. godine.

image
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 10:26