StoryEditorOCM
ObalaIZNENADAN OBRAT

Poznati dalmatinski ugostitelji radili ‘na crno‘, a Županija im je htjela dati novu koncesiju!? Sve je ipak odgođeno

Piše Sandra Barčot
11. prosinca 2023. - 10:34

Zbog uzburkane javnosti Makarskog primorja povlačimo dvije točke dnevnog reda o davanju koncesija na pomorskom dobru, i 19. i 20. točku.

Doradit ćemo ih i očekujemo kako će biti na prvoj sjednici Skupštine u novoj godini koja će biti u veljači – kazao je župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban (HDZ) tijekom izglasavanja dnevnog reda današnjeg zasjedanja Županijske skupštine splitsko-dalmatinske županije.

Riječ je o točkama koje se tiču davanja dviju koncesija na pomorskom dobru na području grada Makarske, i to ugostiteljskog objekta, štekata i plaže na poluotoka Osejava, o čemu smo pisali OVDJE, kao i lučice ispred hotela "Dalmacija".

Upravo je prva planirana koncesija podigla buru u javnosti, jer je Županija planirala pravo upravljanja dati makarskoj tvrtki "Lumina turizam" koja je proteklu sezonu praktički odradila "na crno", jer joj je prethodna, 10-godišnja koncesija istekla 30. lipnja. Zbog toga je upravo Županija tražila reakciju carinske uprave koja je obavila nadzore, potvrdila ilegalno poslovanje i oduzela "Lumini turizam" nezakonito uprihođen novac.

Ta je tema, o kojoj je "Slobodna Dalmacija" prva pisala, izazvala i reakciju oporbenih županijskih vijećnika, poglavito Baškovođanina Matejasa Jozipovića (Nezavisne lista mladih) budući da je donedavni vlasnik tvrtke "Lumina turizam", a time i koncesionar ugostiteljskog objekta na atraktivnoj lokaciji bio Antonio Puharić, suprug županijske državne odvjetnice.

Ta je kompanija u međuvremenu promijenila vlasničku strukturu, s mješovitim makarski-splitskim (su)vlasništvom. Za novu koncesiju, među ostalima, natjecao se i Puharić sa svojom nedavno osnovanom tvrtkom "More & gušti" koja je eliminirana tijekom postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:43