StoryEditor
Obalalijepo je

Porast cijena stigao je i na ovaj komadić Jadrana: u mjenjačnici biste mogli ostati bez 300 kuna, ali većini turista to ni najmanje ne smeta

Piše PSD
8. kolovoza 2022. - 16:05

Stalni gosti Opatijske rivijere primijetili su da cijene u destinaciji znatno više u odnosu na lanjsku godinu, piše Novi list. 

Posebno je zanimljivo i da u nekoliko opatijskih mjenjačnica funta se prodaje kupuje za devet, a prodaje za šest kuna. Znači, poželite li razmijeniti 100 funti u kune, dobit ćete gotovo tristo kuna manje od tečaja HNB-a.

- Tek jučer smo stigli u Lovran tako da nam je teško govoriti o cijenama u destinaciji. Još se nismo navikli na preračunavanje eura u kune. Smješteni smo u četverozvjezdanom hotelu i mogu reći da je cijena smještaja poprilično visoka u odnosu na kvalitetu. Možda smo očekivali malo veću razinu usluge prilikom dolaska, više informacija o tome kako i gdje možemo provesti vrijeme u destinaciji. Za tu cijenu takvu smo razinu usluge u nekim drugim zemljama imali. Ne smeta nam to što je infrastruktura nešto starija, ali recimo u Španjolskoj bismo za cijenu boravka koju smo platili ovdje mogli boraviti u puno novijem hotelu s više sadržaja, rekao je Douay iz Belgije koji je s obitelji šetao starom lovranskom jezgrom grada. Kaže i da su uživali vozeći se starim cestama kroz Sloveniju i Hrvatsku, a na prvi pogled im se sviđa i Lovran te spoj sunca, mora i planina. Šarm Opatije nikad nije bio upitan, a potvrdila ga je i Jasmin iz Njemačke koja s obitelji boravi u opatijskom hotelu. 

Kaže kako cijene ne odskaču puno od onih kod kuće, ali svejedno su je iznenadile neke od ovih koje su narasle od lani. 

U svojoj turističkoj inspekciji uhvatili su i Milana i Kristinu iz Slovačke koji kažu kako ih cijene ne čude. Štoviše, slične su onima u njihovoj zemlji. 

Pohvalama ovom dijelu Lijepe naše pridružila se i Angelika iz Njemačka koja sa svojom peteročlanom obitelji na tamo boravi na godišnjem odmoru. Apartman plaćaju 100 eura po noći, a s obzirom na uređenje i kvalitetu smještaja, to im nije puno. 

Trgovkinja iz Lovrana je kazala kako se gosti stalno cjenkaju. 

- Gosti se konstantno cjenkaju. Traže da im se proda jeftinije, a dobro znamo da je sve poskupjelo. Kažu mi da kod kuće haljinu mogu kupiti za 60 kuna, odnosno 8 eura. Takvo spuštanje cijena ja si ne mogu dozvoliti. Kod nas se haljina od 60 kuna može eventualno kupiti u Lidlu. Ja se ne mogu uspoređivati s velikim trgovačkim lancem, ovdje moram platiti i najam prostora i jednostavno ne mogu dozvoliti takvo spuštanje cijena, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2022 17:50