StoryEditor
ObalaELEKTRONIČKI PREDUPIS

Ove će ih godine u klupama biti sedam više nego lani: u sedam škola na Makarskoj rivijeri najesen kreću 233 prvašića

5. ožujka 2022. - 12:50

Završena je obrada podataka elektroničkog predupisa djece, školskih obveznika, u prvi razred osnovne škole za sljedeću školsku godinu 2022./23. Roditelji ili staratelji djece rođene od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine, bili su pozvani da naprave prijavu za predupis u prvi razred osnovne škole.
Prijava se provodila elektroničkim putem, popunjanjem obrasca koji se nalazio na stranici Splitsko-dalmatinske županije u vremenu od 7. do 17. veljače. Roditelji koji nisu bili u mogućnosti napraviti prijavu elektroničkim putem, osobno su se obratili Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u Makarskoj ili školi kojoj prema mjestu prebivališta pripadaju te su dijete upisali na taj način.

Stanje je 'šareno'

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece od strane stručnog povjerenstva škole, kao i liječnički pregled, provodit će se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja te će se nakon toga znati točan broj polaznika. Tako smo od Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport dobili podatke o djeci koja će najesen prvi put sjesti u školske klupe osnovnih škola od Brela do Gradca, a prema kojima je stanje ''šareno''.
Na čitavoj Makarskoj rivijeri prijavljeno je ukupno 233 djece, školskih obveznika, dok ih je prošle godine bilo 226 pa će ove godine u sedam osnovnih škola krenuti 7 prvašića više. U Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana Brela, u kojoj je lani bilo upisano 10 prvašića, sljedeće školske godine krenut će ih 19, dakle 9 više nego lani. U Osnovnu školu Bariše Granića Meštra u Baškoj Vodi bit će upisano 28 prvašića, što je za 16 više nego lani, kada ih je bilo upisano 12.

U Gradcu kao lani

Što se tiče dviju osnovnih škola u Makarskoj, ove godine bit će upisana ukupno 134 prvašića, dok ih je prošle godine bilo 145, dakle 9 manje. Makarska Osnovna škola oca Petra Perice broji 65 upisanih učenika 1. razreda, a lani ih je bilo 64, dok će se u Osnovnu školu Stjepana Ivičevića upisati 69 prvašića, a lani ih je bilo 81, što je za 12 manje.
Manji broj prvašića bit će upisan i u Osnovnu školu Tučepi, gdje je prijavljeno 18 djece, a lani je škola brojila 24 učenika prvog razreda. U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića Podgora ove će godine biti upisan samo jedan prvašić manje nego lani. Naime, lani ih je bilo 20, a ove godine 19. Stanje u Osnovnoj školi Gradac isto je kao i lani pa će se u sljedećoj školskoj godini u školu upisati 15 učenika prvog razreda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 14:28