StoryEditorOCM
ObalaPOSLIJE ŠEST GODINA

Napokon se gradi nogostup na opasnoj prometnici, djeca na putu do škole više neće strahovati da će ih pregaziti kamion

Piše Mia Sesartić
21. ožujka 2024. - 20:09

Započeli su napokon radovi na izgradnji dijela nogostupa u ulici Put Majdana u Solinu, o čemu smo u više navrata tijekom posljednjih šest godina pisali, u blizini Osnovne škole don Lovre Katića.

– Promet će se odvijati jednim trakom i bit će reguliran semaforima. Nakon završetka radnog vremena, moći će se prometovati s obje vozne trake. Radovi će trajati oko deset radnih dana – navode na službenim stranicama Grada Solina o prometnom režimu i trajanju radova koji bi, sudeći prema ovim najavama, trebali završiti negdje iza Uskrsa.

Proteklih godina se u više navrata pisalo i ukazivalo na taj neuvjetni, a vrlo prometni dio ceste ulice Put Majdana u Solinu, kod križanja s ulicom Gašpina mlinica, kojima brojni školarci moraju proći u obližnju Osnovnu školu don Lovre Katića na Bilankuši.

Apelirali su na nadležne i roditelji, škola, građani, pojedini vijećnici..., požalili su nam se i sami prvašići kako im je teško proći tim putem do škole. Naime, negdje je nogostup preuzak, a pogotovo je problem hodati onim dijelom gdje ga uopće nema.

Potpisan sporazum

Iz Grada Solina su prije dva mjeseca, na naš upit o situaciji, naveli kako je Grad potpisao sporazum s privatnim vlasnikom, odnosno vlasnicima o otkupu dijela zemljišta kao pretpostavke izgradnje nogostupa na tom dijelu ulice Put Majdana i kako će se na tom dijelu moći izgraditi nogostup, jer to do sada fizički nije bilo moguće.

Naveli su kako će se, nakon što navedeno zemljište u cijelosti bude uknjiženo na Grad Solin, Županijska uprava za ceste (ŽUC) u čijoj se nadležnosti nalazi ulica Put Majdana, pristupiti izgradnji nogostupa i kako za tu namjenu ŽUC ima osigurana sredstva u svom proračunu.

Ovim radovima olakšat će se situacija na tom dijelu ulice Put Majdana, budući da na spomenutom dijelu uopće nije bilo nogostupa, pa je djecu na putu do škole dijelila samo iscrtana crta na asfaltu.

Osim što tim putem svakodnevno prometuju kamioni, promet je na tom području posljednjih godina još intenzivniji kada je riječ i o osobnim vozilima, jer se uokolo dosta izgradilo, a još uvijek se gradi dosta stambenih zgrada. •

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:39