StoryEditorOCM
Obalaunatoč zabrani

Mate nezaustavljivi: Poduzetniku Jujnoviću uručene kazne u iznosu većem od 600 tisuća kuna, ali on ne prestaje s radovima na benzinskoj crpki

30. srpnja 2021. - 00:01

Zbog nepoštovanja gradske odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova, Mati Jujnoviću, koji na Voliciji gradi benzinsku crpku, do sada su uručene novčane kazne u iznosu većem od 600 tisuća kuna.
Kako je kazao gradonačelnik Zoran Paunović, stopirano je 95 posto gradnje koja se odvijala.
– Nažalost, ima još par geliptera koji gradsku odluku i dalje krše, ali gradska uprava tu neće posustati, premda je odluka donesena za vrijeme bivše gradske vlasti. Mislimo da važeća gradska odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova treba reviziju pa ćemo nakon sezone Gradskom vijeću predložiti odluku koja neće biti toliko restriktivna, već će biti napravljena u suradnji s građevinarima, turističkim djelatnicima i ugostiteljima – rekao je Paunović.

image
Gradilište Mate Jujnovića još je uvijek aktivno, unatoč zabranama i kaznama
Cropix


S obzirom na veliki broj kazni koje su ovog ljeta zbog nepoštovanja gradske odluke komunalni redari propisali investitorima, koji u Makarskoj ne smiju graditi od 1. svibnja do 30. rujna, provjerili smo kakvo je stanje u susjednim općinama.
Tako u općini Brela sezonska zabrana izvođenja građevinskih radova vrijedi po zonama, pa je u centru zabranjena od 1. svibnja, u ostatku mjesta od 15. svibnja, a u Gornjim Brelima od 1. lipnja do 15. listopada.
Kako nam je kazao breljanski načelnik Stipe Ursić, za vrijeme trajanja zabrane nisu dopušteni nikakvi radovi koji stvaraju buku pa tako ni unutrašnji radovi koji bi uznemiravali domaće i turiste. Ako netko treba ugraditi klima-uređaj, prvo mora obavijestiti Općinu, a dopušteno je bojenje zidova unutar objekta, kao i lijepljenje pločica.
– Ove godine zbog kršenja odluke nismo naplatili nijednu kaznu, već je investitorima izdano nekoliko opomena. Naša općinska odluka o sezonskoj zabrani izvođenja građevinskih radova dosta je rigorozna i za vrijeme trajanja zabrane ne smiju se izvoditi baš nikakvi radovi koji stvaraju buku. Ako dođe do neodgodive situacije, kao što je pucanje cijevi u kući, svima ćemo izići u susret, ali o radovima prvo moraju obavijestiti Općinu – naglasio je načelnik Ursić.

image
Na gradilištu benzinske crpke radi se i po najvećoj vrućini
Cropix

U općini Gradac ove su sezone ispisane dvije kazne zbog kršenja općinske odluke, a kako kazuje Matko Burić, grački načelnik, radovi se u mjestima općine u ovoj i prošloj korona-godini ne smiju izvoditi od 15. lipnja do 15. rujna, a inače od 1. lipnja do 30. rujna.
– Za vrijeme zabrane općinske odluke se pridržava 99 posto stanovnika, i kod nas su dopušteni unutrašnji radovi na objektima – rekao je Burić.
U općini Tučepi radovi nisu dopušteni od 1. lipnja do 30. rujna, a kako kazuje načelnik Ante Čobrnić, uvijek je pitanje provedbe odluke.
– Najveći problem je komunalnim redarima uručiti kaznu za kršenje odluke. Na području općine Tučepi za vrijeme trajanja zabrane nisu dopušteni vanjski građevinski radovi, a unutrašnji jesu, ali samo oni koji ne stvaraju buku, čega se većina investitora ne pridržava pa u unutrašnjosti objekata usred sezone buše "kobrom" – kazao je načelnik Čobrnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 11:51