StoryEditor
Obalana štetu svima

Makarski gradonačelnik pohvalio se kakvi se napori ulažu za održavanje čistoće u gradu pa prozvao ugostitelje: Neki bezobrazno krše pravila i sramote nas

Piše M. K.
17. kolovoza 2022. - 14:38

Makarski gradonačelnik Zoran Paunović u objavi na svom Facebook profilu, pod naslovom "Sve službe za ČIST GRAD!", osvrnuo se na nastojanja gradskih službi da drže grad čistim i urednim, ali i kritizirao pojedince koji se ne drže reda.

"Čistoća grada zahtijeva neprekidnu posvećenost i posao je kojem nikad nema kraja. Osobito u srcu sezone, s velikim brojem gostiju i pojačanim pritiskom, pranje, čišćenje i održavanje grada odvija se 24 sata dnevno zahvaljujući dobroj organizaciji i koordinaciji svih uključenih službi: Grad Makarska, Pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti, Makarski komunalac, Makarska obala, Javna vatrogasna postrojba Makarska, Dobrovoljno vatrogasno društvo Makarska (kojima posebno zahvaljujemo jer svojim volonterskim radom daju značajan doprinos čistoći grada).

Rekordno opterećenje

Na rekordno opterećenje, koje je posljedica ogromnog broja gostiju s obzirom da je premašena i do sada rekordna 2019. godina, odgovaramo nikad većim brojem angažiranih na svakodnevnom održavanju čistoće.

Koševi za smeće na gradskoj plaži prazne se tri puta dnevno. Redovito se uklanjaju ručnici i ležaljke koje neki gosti preko noći ostavljaju kao 'rezervacije' mjesta na plaži. Plaže se ispiru topom s mora i redovito dezinficiraju. Dodatna ispomoć na plaži su i 'Beach boys'.

Naši vatrogasci svakodnevno peru ceste, ulice i trgove, stižu do svake male kale, kao i pothodnika koji su ranijih godina znali biti jako zapušteni. Zaposleni su dodatni pometači kako bi svi dijelovi grada bili svakodnevno očišćeni. Koliko god Grad Makarska ulagao u tehnologiju, opremu i zaposlenike, bez suradnje i razumijevanja naših stanovnika i gostiju nećemo postići potpuno zadovoljavajuće rezultate. Ogromne količine smeća koje pojedini ugostitelji svakodnevno ostavljaju pored kontejnera za otpad ruglo su naše plaže i našeg grada uopće.

Zajedničkim snagama

Unatoč tome što je ugostiteljima organizirano posebno prikupljanje otpada, pojedini i dalje bezobrazno krše pravila i prisiljavaju Grad da im naplaćuje kazne za njihovu nesmotrenost i neodgovornost, koja ide na štetu svim građanima Makarske i kvari sliku grada koju naši gosti odnose sa svog odmora.

Vjerujem da će samo malo više strpljenja, razumijevanja i poštivanje pravila svima olakšati posao i da ćemo zajedničkim snagama omogućiti da Makarska u potpunosti zablista kako i zaslužuje", poručio je gradonačelnik Paunović. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2022 23:43