StoryEditorOCM
ObalaNEUMORNI VETERAN

Legendarni HTV-ov urednik iz Dalmacije napravio veliki zaokret: ‘Čamio je predugo u ladici, bila bi šteta da je ostao‘

Piše Mišel Kalajžić
8. ožujka 2024. - 08:36

Matica Zadrana poziva na predstavljanje knjige/romana "Kuća s jedrima na vjetru", autora Drage Čuline. Promocija će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu, u srijedu 13. ožujka, s početkom u 12 sati.

Knjigu u izdanju Matice Zadrana i Hrvatskog književnog društva Zadar predstavit će, uz autora, Nebojša Gunjević, autor predgovora i tehnički urednik knjige i Nikola Šimić Tonin, predsjednik Hrvatskog književnog društva.

Dijelove knjige čitat će HRT-ova novinarka Ana Marušić, a u glazbenom dijelu događaja sudjelovat će učenici Glazbene škole "Blagoje Bersa". Promociju će moderirati Šenol Selimović, predsjednik Matice Zadrana.

image

Kuća s jedrima na vjetru

Drago Čulina/Slobodna Dalmacija

Drago Čulina (1944.) poznati je Zadranin, dugogodišnji novinar i urednik. Od 1968. do 1992. radi kao novinar, urednik, voditelj i komentator HRT-a. Glavni urednik RTV Centra Zadar je od 1978. do 1982., a od 1982. do 1992. direktor i odgovorni urednik.

U suradnji s njemačkom i francuskom televizijom, ZDF i France 3, od 1973. do 1990. voditelj je emisija na njemačkom i hrvatskom, odnosno francuskom i hrvatskom jeziku. Viši urednik Deutsche Wellea u Kölnu je od 1992., kada je i stalni dopisnik HRT-a, honorarni dopisnik Slobodne Dalmacije i kolumnist Narodnog lista.

Od 2000. do umirovljenja 2009., glavni je urednik i komentator HTV-ova Studija Zadar. Dobitnik je Kristalne kugle, priznanja za osobit doprinos razvoju radiodifuzije u Hrvatskoj.

Iz Predgovora Nebojše Gunjevića:

"Drago Čulina u književnosti se pojavljuje na kraju osmog desetljeća života i bila bi prava šteta da je roman ostao u ladici u kojoj je čamio predugih deset godina..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:55