StoryEditorOCM
Obalalovci se ograđuju

Krivolovac po mraku upucao kolegu: 37-godišnjak teško stradao, policija ispituje slučaj, jedna osoba je privedena

8. veljače 2022. - 10:55

Mladić iz Radovina, koji je propucan hicima iz lovačke pučke usred noći proteklog vikenda, u zadarsku je bolnicu doveden s ranama zbog kojih je bio u životnoj opasnosti.

– Odmah nakon dolaska je operiran, ozljede su bile teške – rekao nam je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc, voditelj Jedinice intenzivnog liječenja.

Ozlijeđeni 37-godišnjak zadobio je teške ozljede trbuha, a nakon operacije i zadržavanja na JIL-u, u ponedjeljak je prebačen na kirurški odjel i njegovo je stanje stabilno. U policiji su zbog ovog događaja na ispitivanju bila tri lovca, a protiv jednog od njih podignuta je kaznena prijava. Međutim, ovo nije prvi put da se u lovu događaju propucavanja, čak i bliskih prijatelja.

– U prvom redu, ovdje se ne radi o lovu, već o krivolovu. Svi detalji o tome poznati su policiji, koja detaljno radi na ovom slučaju.

Prema tome, upravo zato što je u pitanju krivolov, ograđujemo se od takvih (krivo)lovaca. Ne znam jesu li uopće bili članovi neke lovačke udruge ni što su od oružja koristili. Upravo time se bavi policija – ustvrdio je Damir Perić, predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije.

Predsjednik ražanačkog lovačkog društva "Kobac" Marko Kožul cijelo jutro nije odgovarao na naše pozive kako bi pojasnio jesu li ova četvorica lovaca članovi "Kopca", s obzirom da je Radovin na području općine Ražanac.

Ozlijeđeni 37-godišnjak, kao i osumnjičenik za njegovo propucavanje (53-godišnjak) te treći muškarac u dobi od 34 godine su iz Radovina, dok je 31-godišnjak iz obližnjeg mjesta. Lovili su na području na kojem lov nije dopušten, te također u vremenu kada lov nije dopušten, u noći.

U policiji nam je rečeno da su sva četvorica lovaca sudjelovala u lovu na krupnu divljač, te da je 53-godišnjak, koji se prethodno nije uvjerio u što puca, misleći da se radi o divljači, ispalio hitac iz puške i pogodio 37-godišnjaka.

Nakon provedene kriminalističke obrade, u kojoj je policija ispitivala navedenu trojku, Državnom odvjetništvu je protiv 53-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te kazneno djelo protuzakonitog lova, dok su protiv 34-godišnjaka, 31-godišnjaka i 37-godišnjaka podnesene kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova.

U sklopu kriminalističkog istraživanja svima je oduzeto lovačko oružje. Sva četvorica oružje su posjedovala legalno. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 07:43