StoryEditorOCM
Obala‘DJEVOJKA S NERETVE‘

Kontroverzni dalmatinski političar izvrijeđao HDZ-ovu ministricu tvrdeći da ima - mikromozak!? ‘Prešli ste sve granice‘

Piše Predrag Opačić
28. studenog 2023. - 14:46

Dugogodišnji gradski i aktualni oporbeni županijski vijećnik iz Zadra Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih) sigurno ne spada u govornike koji u javnim nastupima pretjerano vode računa o političkoj korektnosti.

Javnost je tijekom proteklih 15-ak godina na to već naviknula, ali je unatoč tome, nedavna Pupić Bakračeva objava na vlastitom profilu na Facebooku ipak privukla pažnju.

- Za djevojku iz doline Neretve reče njezin otac: ljudi imaju veliki mozak i mali mozak, a moja Marija ima mikromozak. I tako postade ona ministrica - napisao je Pupić Bakrač.

Mada nigdje nije naveden njen JMBG, potpuno je jasno da se radi o ministrici poljoprivrede Mariji Vučković (HDZ) s kojom Pupić Bakrač, malo je reći, nije u najboljim odnosima. Da je prešao granice politički korektnoga govora, pomislila je čak i jedna od njegovih pratiteljica na društvenoj mreži koja mu je poručila: "Sad prelazite na osobnu razinu i malo pretjerujete. Suzdržite se od vrijeđanja".

Ipak, nikakvog tu suzdržavanja neće biti ni ubuduće. U ponedjeljak je pred Službeničkim sudom je trebalo biti održano ročište u predmetu u kojem je ministrica Marija Vučković protiv Pupića Bakrača, ribarskog inspektora iz "njezina resora", pokrenula postupak zbog teškog kršenja službene dužnosti sa zahtjevom prestanka državne službe.

Rasprava je odgođena, a vijećnik tvrdi da do danas nad njegovim inspektorskim radom nije obavljen nikakav nadzor ni utvrđene bilo kakve nepravilnosti.

- Ministrica izravno traži da mi se da otkaz! Krimen mi je, kao i u prethodnih pet postupaka, moje javno i političko djelovanje i upozoravanje na nezakonitosti unutar Ministarstva čiji sudionik je bila i sama ministrica - uvjereno će Pupić Bakrač koji nije pretjerano zabrinut ni prigovorima o političkoj nekorektnosti u javnim nastupima i objavama:

- Javna sam osoba i političar, pa se sve što radim može i javno procjenjivati, uključujući i to je li jezik koji koristim "pretvrd". Ali, neka se onda, jednako tako javno, procjenjuje i kako se može osjećati čovjek protiv kojega je pokrenuto šest postupaka od strane osobe krajnje nesposobne za obavljanje funkcije ministrice.

Premda bi kao ministrica morala biti naviknuta na oštriji politički jezik, ako je nezadovoljna, može protiv mene pokrenuti privatnu tužbu, a ne zbog svog eventualnog nezadovoljstva koristiti sustav resorne administracije. Pritom se nijedna od tih "senzibilnih duša" ne pita kako je moguće da ministrica, bez ikakvih konzekvencija, izgubi pet postupaka koje je pokrenula, a i dalje ostane ministrica. Izgubit će i ovaj šesti, ali će onda pokrenuti sedmi - naveo je Marko Pupić Bakrač.

- Ministrica mi je u svojem pisanom očitovanju predbacila što sam negativno govorio o dva zadarska politička moćnika kojima se sudi za nekoliko velikih i vezanih afera!

Time je izravno pokazala da maltretira zaposlenike Ministarstva poljoprivrede zbog njihova političkog djelovanja, što je još jedan razlog za odlazak s funkcije. Uostalom, što to ima politički korektnog u načinu na kojim HDZ vlada ovom državom, je li sve što su nam napravili i što nam svakog dana rade stvarno politički korektno, a moje objave nisu - zaključio je županijski oporbenjak.

„Sve je počelo s Kolindom...”

„Ljubav” između Pupić Bakrača i ministrice Vučković naglo je procvjetala nakon što je Pupić Bakrač na svom Facebook profilu problematizirao ponašanje tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Predsjednica je u jednom govoru izjavila da joj je prioritet broj jedan borba protiv korupcije, pa se ubrzo izgrlila s Milanom Bandićem.

A Pupić Bakrač se zapitao “Je li se predsjednica pravi luda ili je luda ili je u pitanju jedno i drugo?”, a ministrica je reagirala zbog „teške povrede službeničke dužnosti” smatrajući da državni službenici ne mogu na taj način govoriti o državnim čelnicima. U tom je postupku Službenički sud oslobodio Marka Pupića Bakrača.

„Ovo je za Plenkovića i Milanovića blaga kamilica!”

-Onima koji se, eto, zgražaju zbog mojih objava na Facebook profilu, preporučujem dvije stvari: najprije neka pogledaju što sve i kako o meni pišu kontrolirani „mediji”, a onda neka poslušaju razinu komunikacije između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića! Ta je komunikacija deset puta gora i nitko se ne zgraža, to što sam napisao je blaga kamilica u odnosu na „dijalog” između predsjednika i premijera, kaže Pupić Bakrač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:41