StoryEditorOCM
ObalaUZBUNA NA BABINU KUKU

Jake policijske snage na atraktivnoj turističkoj lokaciji, vlasnik mora ovrhom ‘ući‘ na teren, u pitanju su milijunski vrijedna gradilišta

Piše Lorita Vierda/DV
28. travnja 2023. - 13:45
Uvođenje Grada Dubrovnika u posjed nekretnine na glavici Babinog Kuka uz asistenciju specijalaca dubrovačke policijeBožo Radić/Cropix

Na glavici Babinog kuka u Dubrovniku danas su uzburkani duhovi.

Pripadnici interventne i temeljne policije su se, uz brojne civile, našli na vrhu atraktivne turističko-stambene zone. Radi se o prilazu gradilištu i o izvlaštenoj parceli u koju Županija dubrovačko-neretvanska uvodi u posjed Grad Dubrovnik, a po izvršnom rješenju regionalnih vlasti, piše Dubrovački vjesnik.

- Policija pruža asistenciju županijskom Odjelu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove u postupku provođenja očevida i izvlaštenja čestice zemlje u korist Grada Dubrovnika kao ovrhovoditelja, a na teret ovršenika, na temelju izvršnog rješenja Županije - kažu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Iz lokalne vlasti objašnjavaju kako je ta parcela već izvlaštena te se u nju uvodi Grad Dubrovnik u posjed, a sve u svrhu izgradnje javne prometnice službenog naziva "OS 3 Babin Kuk".

Južno od buduće ceste nalaze se gradilišta brojnih turističko-stambenih objekata na jednoj od rijetkih preostalih atraktivnih lokacija u Dubrovniku, konkretno iznad uvale Lapad.

image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:04