StoryEditorOCM
ObalaREKETARENJE

Horor u Makarskoj: čovjeka zatočili u kući, pretukli ga i zaprijetili mu smrću! U kući napadača arsenal za mučenje

Piše Dalmacija SD
26. svibnja 2023. - 10:56

Makarski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe, muškarcem i dvije žene, za koje je utvrđeno da su zajedno i dogovorno na štetu bliske osobe ostvarili obilježja kaznenog djela pokušaja iznude, dok je muškarac prijavljen i za kazneno djelo tjelesne ozljede i prijetnje, a sve na štetu dvije bliskih osoba.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak, dok se nalazio u društvu 40-godišnjakinje, u srijedu 24. svibnja u kući fizički napao oštećenog udarivši ga palicom po ruci nakon čega ga je zaključao u sobu, ne dopuštajući mu da iziđe, te je čitavo vrijeme dok se oštećeni nalazio u sobi mahao mačetom i noževima vičući da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnjakinja upućivala prijetnje.

- Također, 33-godišnjak je oštećenom zaprijetio da će ubiti njegovog bliskog srodnika i članove obitelji. Muškarac i žena su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju koja je također preko telefona prijetila oštećenom. Utvrđeno je da su od oštećenog tražili da potpiše dokumentaciju temeljem koje bi 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjakinja ostvarili imovinsku korist, a naveli su mu da to mora učiti u predstojećadva dana, nakon čega su ga pustili.

Nakon zaprimljene prijave pronađene su i uhićene tri osobe nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Također, obavljena je i pretraga stana koje koristi 33-godišnji muškarac, te je pronađeno i oduzeto  zračna puška s pripadajućim streljivom, tri noža,  zavrtanj za davljenje, gumena palica, a od 40-godišnjakinje su privremeno oduzeti mač, dva noža i teleskopska palica.

Uz kaznenu prijavu 33-godišnjak i 40-godišnjakinja su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnjakinje kaznena prijava biti podnesena redovnim putem. Oštećeni je zatražio liječničku pomoć, utvrđene su mu ozlijede u vidu hematoma.

Također utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog - ističu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2023 10:56