StoryEditorOCM
Obalazna se

HDZ-ovcu prigovorili zbog krađa u Lučkoj upravi, ali to nije smetalo vijećniku Puljkovog Centra - podržao je HDZ-ovca!

Piše Sandra Barčot
13. rujna 2023. - 17:47

Prošla je i 22 sjednica županijske skupštine Splitsko dalmatinske županije. Točka 17. bila je izvješće rada za 2022. Lučke uprave SDŽ kojeg je iznio ravnatelj Domagoj Maroević (HDZ) naglasivši prihod od fantastičnih 9 milijuna eura, što je povećanje od 36 posto više!

No Matejas Jozipović, vijećnik Nezavisne liste mladih, pitao je za potkradanje LU u Baškoj Vodi gdje se ne fakturiraju računi za naplatu vezova, pa je rektroaktivno naplaćeno 29.000 eura za 2019. godinu, budući su prikazane manja naplate, a brodova na vezovima je bilo više.

image

Matejas Jozipović

Josko Supic /Cropix

- Sada vidimo i u protekloj 2022. godini kako je prihod bio 44.000 eura, što je potkradanje jer je brodova puno više. Samo na mulu su 4 vezana broda koja su platila 40.000 eura, pa ispada da su svi ostali brodovi platili samo 4000 eura. To nije istina, jer očito nije naplaćeno ni vezarina, a ni korištenje punktove za naplatu izleta, i tu je izgubljeno 15.000-20.000 eura.

Ako je ovako u Baškoj Vodi, jel‘ to znači da nas potkradaju i u drugim mjestima. Gubimo novac koji bi mogli dati za staračke domove, djecu s poteškoćama u razvoju – prozvao je Jozipović, upozoravajući i kako Općina Baška Voda ne donosi prostorni plan usklađen sa županijskim pa je time zakočeno i izdavanje građevinske dozvole za uređenje marine Krvavica, koja radi ilegalno. A sada je pod ingerecijom LU te donosi prihode od 400.000 eura u godinu dana, više nego splitska Zenta i Spinut sa legalnim vezovima.

- U pravu ste nezakonita je izgrađena Krvavica, no morali smo nastaviti obavljati djelatnost budući smo željeli zadržati 14 zaposlenih djelatnika, ostvarivati profit kojeg ćemo uložiti u sanaciju. Što se naplate tiče, 11 plovila nije bilo prijavljeno na istočnom lukobranu u Baškoj Vodi, što smo naplatili retroaktivno. Vršimo nadzor nad tim pokušajima potkradanja – iznio je ravnatelj Maroević, te je njegovo izvješće prihvaćeno sa 24 glasa "za", a među njima i Centrovog vijećnika Tonća Bulića, uz troje suzdržanih (Jozipović, Daša Dragnić i Toni Garac).

image
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 12:15