StoryEditor
Obalasvi će hrliti na voliciju

Doznali smo detalje projekta u koji uspješni poduzetnik ulaže 80 milijuna kuna: takav centar za sada ne postoji u Hrvatskoj, pogledajte kako će izgledati objekt koji će oživjeti Rivijeru

23. veljače 2022. - 09:51

Nakon što je makarska tvrtka Apfel vlasnika Mije Pašalića lani u Makarskoj sagradila stambenu zgradu sa 13 stanova za 16 svojih djelatnika i u Baniji kuću potrebitoj šesteročlanoj obitelji Boltužić, čiji je dom stradao u razornom potresu, sada je došao red na projekt od velikog značaja za Makarsku i cijelu Rivijeru.

Naime, riječ je o kulturno-sportskom centru Apfel koji će koštati 80 milijuna kuna, zapošljavat će 30 djelatnika i koji se nalazi na istočnom ulazu u grad, točnije na Voliciji.

image
Pogled na gradilište iz ptičje perspektive

Centar, čija je gradnja započela prije dvije godine, dok se ideja rodila prije tri godine, i na kojem radi oko 100 izvođača, bit će dovršen u listopadu ove godine, a protezat će se na 14 tisuća kvadrata i imat će 100 parkirnih mjesta. Projekt koji će objediniti kulturu, sport i zdravstvo, izradila je tvrtka "Lukić projekt", a javno ga je prezentirao voditelj Matko Pašalić.

image
Apfelov Centar
Simulacija projekta

Uz obitelj Pašalić, na prezentaciji Centra u hotelu "Biokovo" bili su i saborski zastupnik Jure Brkan, bivši makarski gradonačelnik, sadašnji gradonačelnik Zoran Paunović i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

image
Lukša Jakobušić i Mijo Pašalić
Ivo Ravlić/Cropix

U Makarskoj niče centar na 14 tisuća kvadrata koji će oživjeti čitavu Rivijeru! Uspješni poduzetnik ulaže 80 milijuna kuna, predstavljanje velikog projekta privuklo brojna poznata lica

S tenisa na pizzu

Kako je Pašalić pojasnio, na ulazu u Centar nalazit će se mediteranski vrt od 3500 četvornih metara sa tri sjenice i roštiljem, a u kojem će sugrađani, uz najavu, moći organizirati razne proslave i druženja. Tu će biti i parkić za djecu, teren s umjetnom travom za mali nogomet, kao i teniski teren s tvrdom podlogom.

image
Uz Centar će se protezati mediteranski vrt na 3500 kvadrata u kome će biti tri sjenice
Simulacija projekta

U 4300 četvornih metara unutrašnjeg dijela, nalazit će se igralište s parketnom podlogom, teren s umjetnom travom, a iza njega i teren za padel tenis, dječja igraonica, dok će se po sredini Centra nalaziti kafić i pizzerija s unutrašnjom i vanjskom terasom kao i dječjim parkićem.

image
Sportska dvorana
Simulacija projekta

Na 1. katu Apfelovog centra nalazit će se tri fitness dvorane i teretane opremljene po najsuvremenijim standardima koje će zadovoljiti i rekreativce i profesionalne sportaše, sve s pripadajućim servisnim prostorima, a u istočnom dijelu multimedijalna dvorana sa 360 kaskadno postavljenih sjedećih mjesta za koncerte, kongrese, predstave i priredbe, mada se s Gradom Makarska još pregovara da se u dvorani nalazi i kino.

image
Pogled na teretanu
Simulacija projekta
image
Unutrašnjost teretane
Simulacija projekta

Na 2. katu će se nalaziti zdravstveni dio - poliklinika i uredski prostori s time da tvrtka Apfel pregovara s vrhunskim liječnicima specijalistima koji bi jednom tjedno dolazili u Makarsku i obavljali specijalističke preglede tako da Makarani za širu zdravstvenu skrb ne moraju ići u Split.

Nadalje, na katu će se nalaziti ured nutricionista i fizioterapeuta, a bit će mjesta za sve poduzetnike, obrte i udruge. Kako je kazao Pašalić, svi sportski sadržaji su više za sportaše amatere i sugrađane rekreativce.

- Tvrtka Apfel d.o.o. od osnivanja 1996. godine aktivno sudjeluje u životu šire zajednice, ne samo kao promatrač, već kao aktivni generator javnih događanja. Poslovni plan tvrtke oduvijek je podrazumijevao poticanje kulturnog i sportskog sadržaja u društvu, bilo kroz sponzoriranje ili organizaciju događanja.

image
Pogled na gradilište Centra
Ivo Ravlić/Cropix

Potpora obje vlasti

Kao prirodni nastavak sudjelovanja u sportsko-kulturnom životu Makarskog primorja, u krugu obitelji Pašalić iznikla je ideja o Sportsko-kulturnom centru koji bi na jednom mjestu objedinio javne sadržaje koji obogaćuju svakodnevni život. U projektu kulturno-sportskog centra Apfel, podržale su nas obje vlasti, i sadašnja i bivša, a ideja o gradnji Centra nastala je nakon dugog razmišljanja o tome što nedostaje našem gradu pa smo počeli sa sportskim terenima i dalje nastavili sa svim ostalim. Uvjeren sam da će Centar imati dobru posjećenost i pozitivan odjek među našim sugrađanima - kazao je Pašalić, dodavši da je dio programa zamišljen kao cjelogodišnji, a dio kao sezonski.

image
Projekt je predstavio Matko Pašalić
Ivo Ravlić/Cropix

Iz cjelogodišnjeg plana aktivnosti tu su organizacije seminara i kongresa, ugošćavanje predstava i koncerata, kino projekcije, ponude osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga, svakodnevni fitness program, proslave dječjih rođendana, sportska škola za najmlađe, momčadski sportovi na zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, organizacija team buildinga za tvrtke, dječja igraonica, korištenje sjenica s roštiljem, te još mnogi drugi sadržaji, dok se od periodičnih programa izdvajaju Festival satire, Dani Slavonije, natjecanja djece u raznim sportovima i još mnoštvo drugih događanja koja će pratiti sezonski kalendar.

image
Sve treba biti gotovo do listopada
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 00:49