StoryEditorOCM
Obala‘DALMATINCI‘ S DALEKOG ISTOKA

Domaća mladost dobro živi od iznajmljivanja, pa ne žele raditi ili... hoteli s Makarske rivijere u potrazi za 1500 sezonaca krenuli sve do Indije i Tajlanda

Piše Dijana Turić
12. veljače 2022. - 07:30
Domaće radne snage u turizmu i ugostiteljstvu kronično nedostaje, kompanije kreću u potragu za (jeftinijim) zaposlenicimaAnte Baranić/Cropix

Za nešto više od mjesec dana hotelske kuće na Makarskoj rivijeri počinju otvarati svoja vrata za prve goste, a usporedno s tim počela je užurbana potraga za sezonskim radnicima, kojih će u 20-ak hotela biti potrebno oko 1500.

Kuhari, pomoćni kuhari, radnici u kuhinji, konobari, poslužitelji i sobarice najtraženija su radna snaga, a osim na samoj rivijeri i gravitirajućim područjima Vrgorca i Imotskog, djelatnici se traže u Slavoniji, te u BiH, Srbiji, Makedoniji, Indiji, Tajlandu, Meksiku, Nepalu i Rusiji.

Sezonci su i ove godine vrlo tražena "roba" pa im se, uz minimalne plaće od oko 7000 kuna, nude smještaj, prijevoz, ljetni bonus od 8000 kuna, božićnice, darovi za djecu i potpisivanje ugovora za stalnog sezonca.

Ove sezone "Hoteli Makarska by Valamar" startaju s oko 30...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:33