StoryEditorOCM
Obalabiser baštine

Dio palače Ćipiko, u srcu UNESCO-ova grada, dobit će novog vlasnika; Unatoč visokim cijenama, raste interes za stambene kvadrate u povijesnoj jezgri

Piše Jadranka Matić
8. lipnja 2022. - 11:24
Prostor u baštinskom biseru čiji su suvlasnici HZMO i HZZO u lošem je stanju, a trenutni je poslovni interes suvlasnika da se ne ulaže u obnovuDuje Klaric/Cropix

U radu na svojoj 10. po redu, za danas sazvanoj sjednici, vijećnici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije očitovat će se, među ostalim, i na ponudu prava prvokupa nekretnine u Trogiru.

Kad je riječ o prvokupu, jasno je da se radi o nekretnini koja je u statusu kulturnog dobra, kao i da nije ni prva ni posljednja ponuđena Županiji. Ovoga puta riječ je, međutim, o stanu koji se od ostalih izdvaja po tome što je jedna od etaža Velike palače Ćipiko, smještene u središtu stare gradske jezgre, uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

Ponudu su uputili suvlasnici, a to su Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). Obje državne institucije prostor koriste za svoje trogirske ispostave.

Stan se nalazi na prvom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:20