StoryEditorOCM
ObalaŠPORKI BRIG

Dalmatinci ispalili na građevinara koji svojim otpadom mjesecima zatrpava njihovu parcelu: ‘Trg ispred naše zgrade postao je njegov privatni deponij, smeće se opasno gomila!‘

Piše Zadarski.hr
24. studenog 2022. - 22:11

Čitatelji sa zadarskog predjela Bili Brig ogorčeni su što privatni investitor već mjesecima koristi javnu površinu kao svoj privatni deponij.

Donosimo njihovo pismo koje su nam poslali, pozivajući gradske službe da reagiraju.

- Budući da privatni investitor kod uređenja svog prostora na adresi Trg Damira Tomljanovića Gavrana 1f već četiri mjeseca kao odlagalište otpada ili smetlište koristi plato ispred zgrade i na njemu gomila smeće koje se raznosi okolo, očito nema namjeru to smeće pokupiti!

Nijedna služba nije reagirala, a stanari okolnih zgrada su prisiljeni reagirati na ovaj način. Gomila smeća je postala WC na otvorenom za brojne kućne ljubimce.

U neposrednoj blizini se nalazi osnovna škola koju pohađaju stotine učenika koji skaču po gomili i još više je razbacuju. Uz takvu površinu svakodnevno prolaze brojni vjernici na putu do crkve, brojni mališani na putu u i iz dječjeg vrtića... kako je to moguće u sredini koja sebe voli nazvati civiliziranom.  

Smeće se nalazi na javnoj površini, a temeljem odluke Grada, javna površina se može koristiti za privremeni smještaj takvog materijala samo uz odobrenje. Zanima nas postoji li takva odluka, na koji vremenski rok je dopuštenje izdano te gradske službe učiniti da se stane sanira i prostor očisti - pitaju stanari okolnih zgrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 14:07