StoryEditorOCM
Obalatko preživi...

‘Ajme majko šta je upeklo‘: U Zadru oboren temperaturni rekord, nećete vjerovati koliko je stupnjeva izmjereno na meteorološkoj postaji Puntamika

Piše psd
6. kolovoza 2022. - 23:52

Na meteorološkoj postaji Zadar Puntamika danas je izmjereno rekordnih 39 °C – kao nikada do sada u znanoj povijesti mjerenja koja je na toj meteorološkoj postaji DHMZ-a počela 1961. godine, što je za Radio Zadar potvrdio i glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

– Današnji rekord je uistinu pravi rekord, ne samo za današnju dnevnu temperaturu zraka u Hrvatskoj, nego općenito na postaji Zadar-Puntamika otkada postoje službena meteorološka mjerenja DHMZ-a od 1961. godine nikada nije bio tako vruć dan kao ovaj današnji. Dosadašnji rekord je bio izmjeren 4. kolovoza 2017. godine. Bilo je 36,3 stupnja za kolovoz, a današnja temperatura zraka, prema još neslužbenim podacima, je 39. stupnjeva. Možda bude i poneka decimala više, rekao je Vakula.

U nedjelju i veći dio sljedećega tjedna gotovo diljem Hrvatske najviša dnevna temperatura zraka bit će niža nego u prve dvije trećine mnogima produljenog prazničnog vikenda, kada je, primjerice, na meteorološkoj postaji Rab izmjereno čak 39,5 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 22:35