StoryEditorOCM
Dalmacijavelika zima iza nas

Najhladnije u Sinju, najtoplije na Palagruži. Što nam slijedi narednih dana?

Piše PSD.
26. siječnja 2016. - 09:26
Samo dva mjesta u Dalmaciji jutros mjere temperature ispod nule što najbolje dokazuje da je velika zima odavno iza nas. Najhladnije je jutros u Sinju i u okolici Šibenika, u Bilicama gdje je jutros u 7 minus 1, a na nuli su Hrvace i Knin. Sva druga mjesta su jutros s temperaturama na nuli ili iznad nule, Bisko, Drniš, Gruda su na nuli, u Miljevcima je 1, koliko je izmjereno u Golubiću i Otoku, prema podacima postaje pljusak.com u Vodicama, Šestanovcu i Pirovcu je 2, u Pločama i Žrnovnici 3 iznad nule.

Šibenik je po tko zna koji put najhladniji od većih gradova, tamo je jutros samo 4 stupnja, Zadar i Dubrovnik su se izravnali sa 7 stupnjeva, a najtopliji veći grad jutros je Split sa 9 stupnjeva. Najtoplije i danas na otocima, Palagruža se već od jutra grije na 11 stupnjeva, a do kraja dana ove će temperature, uz obilje sunca, narasti, ponegdje i preko 15 stupnjeva. Rekli bismo, vrijeme poput jeseni, a ne zime. Što nam slijedi narednih dana?

Srijeda će donijeti sunce i oblake, zapuhat će jugo, s jugom će biti sve toplije na moru i na kraju. Više oblaka stiže u drugom dijelu tjedna, a četvrtak bi mogao i donijeti malo kiše. Oborina bi moglo biti i u petak, no do kraja dana bit će sve manje oblaka i sve više sunca. Za one koji za vikend imaju planove na otvorenom neka biraju subotu jer će prvi dio vikenda biti znatno stabilniji.

Kako dan bude odmicao, bit će sve više oblaka, a moglo bi biti i kiše. Nedjelja je zadnji dan tjedna i zadnji dan mjeseca, a proći će u 'borbi' oblaka i sunca, a lokalno bi moglo pasti i nešto kiše. Poput zadnjeg tjedna i zadnji dan mjeseca bit će topliji za ovaj dio godine.

OJDANA KOHAREVIĆ
foto: božidar vukičević / eph



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:55