StoryEditorOCM
Dalmacijamogu li oni uspjeti kad nitko drugi ne može?

Maškare: Naša je zadaća da se Milanović i Bozanić pomire - otvaramo javne kuće!

Piše PSD.
19. siječnja 2013. - 11:32
Primopredajom ključeva većine gradova Splitsko-dalmatinske županije i krunidbom kraljice karnevala, ”drugarice rušiteljice proračuna u Kaštelima” Alenke Rokov, sinoć su u Marini Kaštela maškare po sedmi put za redom preuzele vlast u našoj Županiji, čime su zapravo i službeno započela krnjevalska događanja u Kaštelima i u ostalim dalmatinskim gradovima.

- Otvorit ćemo javne kuće, legalizirat svima kuće po 100 kuna, onima uz more besplatno, pobrinit ćemo se da se Bozanić i Milanović pomire, radit ćemo po svome, bolje nego su vladali ovi do sada. Nama bi tribalo dat vlast cilo vrime, a ovima ča sad vladaju samo dva tjedna - riječi su predstavnika mnogobrojnih karnevalskih udruga koje su sudjelovale u tradicionalnoj Primopredaji ključeva maškarama, a koja je ove godine održana u organizaciji kaštelanske Karnevalske udruge “Polantana”.

Najlipši i najslađi ključ svakako je onaj kojega je Stipi Krokaru predao župan Ante Sanader.

- Evo ti Stipe, nek ti bude slatko. Najpametniji san kad mučin, pa zato neću puno pričat - kazao je župan predavajući ključ od krokanta novom županu Krokaru koji je Sanaderu dobacio kako županija sedam godina za županijski karneval nije dala ni jednu kunu.

- Platit ćemo tortu i kljuć od krokanta. Mi smo mislili da vam ne triba pinez kad imate dobroga sponzora - odgovorio mu je župan Sanader.

Karnevalskim udrugama iz Kaštela, Omiša, Trogira, Otoka, Imotskog, Prološca, Solina i Baške vode koje su preuzele ključeve svojih gradova iz ruku svojih gradonačelnika, dok je ključ čitave Splitsko-dalmatinske županije maškarama predao župan Ante Sanader, ove godine su se pridružili i predstavnici Karnevalske udruge općine Primošten iz Šibensko-kninske županije.

Rekorderi po broju ključeva svakako su Kaštelani, dogradonačelnica Marinka Parčina uručila ih je predstavnicima “Poklada”, “donji seli”, odnosno Staroga, Novoga, Štafilića, Lukšića i naredila im da moraju usvojiti novi proračun. Krnjevalska udruga “Polantana” uz županiju, preuzela je ključeve Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice, dok je predstavnik sućuračke Knjevalske udruge preuzeo kljuć iz ruku dogradonačelnika Kovačeva.

- I ove će godine u Kaštilima kao i cijeloj županiji biti veselo, uz tri krnjevala, ka i uvik do sad. Vlast je oko misec dan u našin rukan, a na kraju ćemo vidit jesmo li ča uspili popravit ili uništit, saznajemo od predstavnika kaštelanskih krnjevalskih udruga, KPU “Kampanel”, “Polantane” i “Poklada”.

JAKOV ŽARKO
FOTO: ZOVNIMIR BARIŠIN / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:58