StoryEditorOCM
Dalmacijamonade na braču

Ljetni karneval donio val veselja u Supetar, riva puna ko u špici sezone

Piše PSD.
13. rujna 2015. - 01:39
Međunarodni brački ljetni karnerval u svom osmom izdanju izazvao je u subotu navečer na supetarskoj rivi  pravi plimni val radosti i oduševljenja.

U organizaciji supetarke karnevalske udruge „Monade“ u živopisnoj karnevalskoj povorci koja je prodefilirala središtem Supetra  sudjelovalo je 500 karnevalista iz 10 zemalja raspoređenih u dvadeset skupina.

Nakon mimohoda svaka se skupina predstavila svojim maskama, plesnim umijećem, pjesmom i glazbom.
Na čelu povorke bio je meštar bračkog karnevala Alen iz Supetra i kraljica Tonkica iz Bola, odmah do njih bio je meštra riječkog karnevala sveprisutni Toni sa svojom kraljicom.

U povorci su bili marijači i njihove žene, anđeli i vragovi, kraljevi i kraljice, salonska  gospoda, dama i kavaliri, gusari, svemirci , klaunovi i mnoge druge maske i sve je to bilo začinjeno vatrometom boja otmjenih i maštovitih kostima, ali i onih u oskudnim ljetnim krpicama.

Supetarska riva bila je puna kao u „špici ljeta“, a zbog velikog interesa na rivi je bio postavljen veliki ekran-platno na kojemu su se mogla pratiti sva događanja.

Međunarodni ljetni karneval postao je nezaobilaznom sastavnicom supetarske turističke ponude, a održan je pod pokroviteljstvom grada Supetra i njegove Turističke zajednice.

                                     tekst i foto:  IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:27