StoryEditorOCM
Dalmacijaveliki predizborni skup

Kolinda u Imotskom izazvala ovacije poput Tuđmana

Piše PSD.
5. siječnja 2015. - 20:33
Više od 800 simpatizera i članova HDZ-a te ostalih koalicijskih stranaka iz cijele Imotske krajine i Zapadne Hercegovine, prisustvovalo je u ponedjeljak na večer velikom predizbornom skupu predsjedničkog kandidata Kolinde Grabar Kitarović u Imotskom.

Još njih tristotinjak ostalo je izvan dupkom pune dvorane gradskog kina.

Zastave, transparenti i skandiranje „pobjeda, pobjeda“ orilo se tijekom cijelog trajanja skupa.

Limitirano vrijeme Kolinde Grabar Kitarović koja je žurila na predizborni skup u Zadru, iskorišteno je nastupom Gradske glazbe Imotski, kratkim uvodnim govorom saborskog zastupnika Ante Babića, te govorom Kolinde Grabar Kitarović, koja se  zahvalila Imoćanima na velikoj podršci u prvom krugu izbora.

- Ni gospodin Josipović, ni Milanović, ne znaju kako žive ovaj narod. Najsiromašnija smo članica EU. Neka iziđu iz svojih crnih limuzina i vladina zrakoplova, neka se maknu sa crvenog tepiha, dođu među radnike, ribare, težake, poljoprivrednike, pa da vide u kakvom stanju žive, ali i da vide potencijal našega čovjeka.

- Ja sam s njima optimist i samo se treba riješiti ovog inertnog vodstva i Hrvatska će krenuti naprijed. Imamo lijepu i bogatu zemlju, imamo velike šanse brzo izaći iz krize, samo nam treba pametno i radišno vodstvo.

- Naš narod u susjednoj Bosni i Hercegovini mora imati ista pravo kao što ima svaki naš građanin, i nema Bosne i Hercegovine bez Hrvata. Okrenut ću se našim prijateljima, državama, poput Njemačke, koju je ova vlast marginalizirala, jer su to naši prijatelji koji su nam spremni pomoći. Vi ste moja snaga, vi mi dajete polet da sutra s vama učinimo Hrvatsku boljom - završila je svoj govor u Imotskom Kolinda Grabar Kitarović, pozdravljena ovacijama, kakve se ne pamte još od govora dr. Franje Tuđmana u istoj dvorani sredinom devedesetih godina.

Tekst i foto: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:35