StoryEditorOCM
Dalmacijablagdan svetog roka

'Klis je bio grad, ostao je grad i uvijek će biti grad'

Piše Ojdana KOHAREVIĆ
11. kolovoza 2016. - 20:28
klis dan općine

Općina Klis obilježila je na Kliškoj tvrđavi svoj dan svečanom sjednicom Općinskog vijeća, a za razliku od ranijih godina, ove su godine nagrade za životno djelo dodijelili obiteljima hrvatskih branitelja. 

Tako su najviša općinska priznanja dobile obitelji Zdravka Uvodića, Jakova Delića, Leonarda Vidoševića, Petra Kulića, Luke Grubišića, Miroslava Polića, Jure Kelama, Ante Maleša, Jure Galića, Tihomira Burića, Željka Galića, Ante Topića, Ante Škoke i Joška Kapetanovića.

- Zahvalan sam Bogu i najbližim suradnicima, Marku Galiću i Josipu Didovicu na ovome što smo do sada postogli. Puno je posla još pred nama, ali imamo dovoljno znanja i volje učiniti sve da naši stanovnici žive bolje. Posebno hvala obiteljima poginulih hrvatskih branitelja. Bez njihove velike žrtve ničeg od nabrojanih projekata ne bi bilo – kazao je načelnik Jakov Vetma. 

Podsjetio je i na važnost Klisa kao povijesnog grada zbog čega je uvršten u Udrugu povijesnih gradova,  a ova općina ima sve ono što treba imati jedan grad. 

– Klis je bio grad, ostao je grad i uvijek će biti grad – kazao je Vetma.

Zadovoljstvo zbog kliškog uzleta izrazio je župan Zlatko Ževrnja. 

– Sretan sam kad vidim što se sve napravilo u Klisu, a to je rezultat velikog truda svih u općinskoj upravi, pa se na Klis trebaju ugledati i svi drugi u ovoj županiji –poručio je Vetma čestitajući svima blagdan svetog Roka.

Svečanosti je nazočio i dr. Šimun Anđelinović, rektor splitskog Sveučilišta najavljujući u Klisu izgradnju studentskog centra na 4600 metara četvornih, sveučilišne bolniceu suradnji s Bavarcima, Fakulteta mediteranskih kultura,  dvorana, igrališta, a u kompleksu bi se izgradio novi vrtić i osnovna škola te Centar za udruge.

Program je vodila Edita Lučić-Jelić, a svečanu sjednicu na Kliškoj tvrđavi pjesmom je uljepšala klapa 'Besida'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:13