StoryEditorOCM

Izborna skupština u Vrgorcu: Markotić na čelu HDZ-a

Piše PSD.
4. ožujka 2015. - 10:27

Najveća vrgoračka stranka, HDZ, održala je izvanrednu izbornu skupštinu poslije najlošijih rezultata u povijesti na izborima, na kojima je nakon 23 godine izgubila vlast u Tinovu gradu.

Povjerenje delegata da vodi stranku u najtežem razdoblju u povijesti dobio je 33-godišnji Ante Markotić, čiji je pokojni otac bio gradonačelnik Vrgorca. Markotić je dobio 29 glasova, dok je njegova protukandidatkinja Josipa Govorko dobila 24 glasa.

Markotić će u idućem razdoblju imati težak zadatak da HDZ ponovno vrati na vlast, nakon što za dvadesetak dana Nezavisna lista mladih i SDP u Gradskom vijeću sruše proračun i time aktualnoga gradonačelnika

Borisa Matkovića

(HDZ). Mora pripremiti stranku i ujediniti desnu opciju za prijevremene izbore, koje Vrgorčane najvjerojatnije očekuju u svibnju. Zbog toga u prvom redu logično poziva na zajedništvo.

– Prije svega moram naglasiti da sam zadovoljan konstruktivnom atmosferom i zajedništvom koje je pokazano na izbornoj skupštini. To je zajedništvo posebno pokazano na izborima za Gradski odbor, u kojem su zastupljeni predstavnici svih naselja u Vrgoračkoj krajini, a oni koji nisu bit će u idućem razdoblju kooptirani.

Nakon ovih izbora u HDZ-u nema više ove ili one strane, postoje samo članovi i simpatizeri HDZ-a, kojima su otvorena vrata za rad. Još jednom pozivam na jedinstvo i mobilizaciju, koje je ključno za HDZ u Vrgorcu – istaknuo je novoizabrani predsjednik vrgoračkog HDZ-a Ante Markotić.

 M. PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:43