StoryEditorOCM
Dalmacijanesvakidašnji prizor

Imotska krajina u čudu zbog pileta s četiri noge

Piše PSD.
3. travnja 2013. - 01:03
Nekako u ovo vrijeme prošle godine Tomislav Alerić iz Imotskog bio je na stupcima Slobodne Dalmacije. Pasionirani berač kuka i šparoga, pronašao je kuku dugačku točno tri metra. Njegov prijatelj Zoran Buljan Klapirić tada je tvrdio da to nije prvo čudo u Tomislava i da je sposoban uvijek nešto zanimljivo pronaći. I nije dugo trebalo da se to potvrdi.

Sinoć nas je nazvao Zoran i veli da se u Tomislava izleglo pile s četiri noge. Zoran, poznati vozač, u šali reče da pile ima pogon na četiri kotača.

I doista, u Vileničinoj Bristi odmah na istočnom ulazu u Imotski u kući Tomislava Alerića puno znatiželjnika. Svi razgledavaju pile s četiri noge.

- Ma šutio sam punih tjedan dana, nisam htio reći Zoranu ni susjedima. Između četrdesetak pilića koji su se izlegli jedan se odmah izdvajao kao moćniji, krupniji. Više je jeo i pio. I onda sam ga slučajno uzeo u ruke i imao sam što vidjeti. Rekao sam ocu i majci, ni oni nisu mogli doći sebi od čuda. Znam da je jednom u novinama bilo neko pile s tri noge, dvije normalne i jedna kržljava, no moje pile, vidite, ima prave četiri noge. Nekada se služi s prve dvije, nekada hoda na one dvije zadnje, koje su nešto manje , ali je dovoljno stabilan i jak. E, sada će netko kazati da je to utjecaj Galofaxa ili nekih umjetnih smjesa. Ne, moje piliće hranio sam domaćom smjesom od žitarica i vitamina, zapravo zdravom hranom koja se daje za rast malih pilića - veli Tomislav.

A, pile rekorder - živahno. Nije baš bilo veselo kada ga je Tomislav podigao kako bismo ga fotografirali, ali kada ga je postavio na tlo, brzo je otrčao. Čudo, nema što.

BRACO ĆOSIĆ



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:47