StoryEditorOCM
DalmacijaMerđovani

Imoćani osnovali udrugu ljubitelja olditmera: Dođite vidjeti naše ljepotane

Piše PSD.
8. kolovoza 2015. - 01:15

Imoćani su utemeljili svoju udrugu starih automobila i dali joj ime “Imotski”. To je samo početak jednog temeljitog i opsežnog rada koji su pred sebe postavili vlasnici imotskih oldtajmera. Njih pedesetak za sada kreću u popis i potražnju starih automobila, motocikala, bicikala, ali i starih poljoprivrednih strojeva, koji se nalaze po garažama ili drugim prostorijama diljem Imotske krajine.

– Smatramo da u Imotskoj krajini ima više od stotinu starih i vrlo vrijednih automobila i cilj nam je pokazati ih javnosti. Zato smo i utemeljili udrugu, te ćemo već 8. kolovoza na središnjim imotskim ulicama imati jedinstvenu prvu izložbu oldtajmera. Ponosni smo na to, jer ćemo biti od sada i jedan sastavni dio velike obitelji u našoj domovini koja ima tako vrijedno blago – riječi su Ivana Topića Note, prvog predsjednika oldtajmer kluba “Imotski”.

Imoćani vlasnici starih automobila pozvali su i svoje susjede iz Hercegovine da im se pridruže, uspostavili su kontakt s oldtajmer klubom u Splitu, javljaju im se već i vlasnici iz Makarskog primorja.
– Planiramo javnosti pokazati raskoš tih starih automobila. Samo naš dopredsjednik don Ivan Turić ima ih petnaest, čija je vrijednost uistinu u svjetskim razmjerima velika. Ima bicikl iz 1870. godine očuvan kao nov, da ne govorimo o starim automobilima naših sugrađana od Biorina do Slivna. Imoćani su oduvijek bili ljubitelji automobila, mercedesa ponajviše, pa će javnost, nadam se, već 8. kolovoza uživati u toj jedinstvenoj izložbi limenih ljubimaca – veli Topić.

Potpredsjednici su don Ivan Turić, Teo Kuzman i Tihomir Lelas, dok je tajnik kluba imotskih oldtajmera Mate Kutleša.

Velika smotra starih automobila 8. kolovoza počinje već od ranih jutarnjih sati, kada se zatvara za sav promet glavna imotska ulica – Šetalište Stjepana Radića. Od 10 do 12 sati je smotra na kojoj će, osim Imoćana, svoje ljubimce izložiti Makarani, Dubrovčani, Splićani te mnogi vlasnici iz susjedne Bosne i Hercegovine. Nakon smotre, slijedi promenadni đir Imotskom krajinom, a sve završava na izvorištu rijeke Vrljike zajedničkim druženjem. 

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:01