StoryEditorOCM
Dalmacijagdje su naši?

‘Ima i Vrgorčana kompetentnih za rad na autocesti’

Piše PSD.
10. prosinca 2013. - 09:40

Vrgorački gradski vijećnici su na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno donijeli zaključak o zapošljavanju u HAC-ovu Centru na Ajdanovcu, koji će uputiti Upravi HAC-ONC-a. Podsjetimo, Nadzorni odbor te tvrtke odbio je zahtjev Uprave za angažiranjem dodatne radne snage preko agencija, kojom bi se popunio i ovaj Centar, pravdajući to skupljom opcijom, ali i ističući da u HAC-u već postoji višak radnika koji se može preraspodijeliti na novootvorena radna mjesta.

Kad su za to čuli u Tinovu gradu, svi su se digli na noge, naglašavajući kako u Centru za kontrolu i održavanje prometa moraju i Vrgorčani pronaći posao. “Gradsko vijeće zauzima jednoglasan stav da se prilikom izbora kandidata za nova radna mjesta u Centru za održavanje i kontrolu prometa uvaži činjenica da na području grada Vrgorca postoji veliki broj nezaposlenih osoba koje bi sigurno svojim kvalifikacijama bile kompetentne popuniti nova radna mjesta.

Zapošljavanje stanovnika Vrgoračke krajine pozitivno bi utjecalo na demografsku i gospodarsku strukturu Tinova grada i zaustavilo iseljavanje. Treba istaknuti kako bi se zapošljavanjem lokalnog stanovništva ostvarila višestruka financijska ušteda, pa i ona u vidu troškova prijevoza”, stoji, među ostalim, u dopisu koji će gradski vijećnici iz Vrgorca uputiti upravi HAC-ONC-a.

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:46