StoryEditorOCM
Dalmacijaodužila se obnova

Hvarski turistički biser i ovog ljeta ostaje mrtvo gradilište

12. lipnja 2018. - 23:54
Gradilište hotela 'Palace' u samom centru grada Hvara

Hoteli "Sunčani Hvar" nastavljaju s investicijskim ciklusom koji predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u portfelj proteklih godina. Investicije vrijedne više od 150 milijuna kuna pokazatelj su strategije "Sunčanog Hvara" u nastavku repozicioniranja u sam vrh hotelske ponude.

I dok je renoviranje u hotelima "Amfora" i "Adriana" već završeno za sezonu 2018., najznačajnija investicija "Sunčanog Hvara" je u tijeku. Riječ je o kompletnoj obnovi hotela "Palace", čiji se konstruktivni dijelovi trenutačno intenzivno saniraju, što do ljeta neće biti gotovo.

Stoga će turisti ovaj hotel u samom centru Hvara zasigurno doživljavati kao jednu ruševinu, no rekonstrukcija objekta će nakon sezone biti nastavljena te time stvoreni uvjeti za završetak radova i otvorenje hotela za sezonu 2019. Riječ je hotelu s najdužom tradicijom u gradu podno Španjole, koji je direktno povezan sa 150 godina organiziranog turizma, čiju obljetnicu je grad nedavno obilježio, ali i s mnogo starijom prošlošću budući da je nastao na temeljima srednjovjekovne palače iz 16. stoljeća.

Hotel će nakon obnove biti pozicioniran kao heritage hotel i nositi ime "Palace Elisabeth", spajajući suvremene hotelske standarde sa svojom bogatom poviješću i tradicijom koja datira od njegova otvorenja davne 1889., kada je hotel nosio ime carice Elizabete, zato jer je upravo ona bila pokroviteljica i sufinancijerka njegove izgradnje.

Novi hotel "Palace" bit će prvi heritage hotel s pet zvjezdica na Otoku sunca, opremljen s 50 ekskluzivnih soba i suiteova, spa s bazenom, te dvije vanjske terase s pogledom na gradsku pjacu i hvarski akvatorij. Hotel će pružati gostima jedinstven ugođaj i biti utočište za klijentelu profinjenog luksuza.

Što se tiče ponude hotela "Amfora", ona je već za ovu sezonu obogaćena novim luksuznim smještajem. Cijeli panoramski kat redizajniran je u skladu sa zahtjevima gostiju u potrazi za luksuzom i vrhunskom uslugom pa su novih šest penthouse suiteova veličine i do 120 četvornih metara zamišljeni kao oaze omeđene pogledom na Paklene otoke sa svojih privatnih terasa i sunčališta.

Posebnost ponude daje i mogućnost zakupljivanja cijelog kata za događanja, vjenčanja i VIP sastanke. Nije slučajno da će ovi suiteovi nositi umjetnički potpis dizajnerskog studija Franić-Šekoranja, koji su radili na dizajnu niza zapaženih projekata. Ovi najluksuzniji penthouse suiteovi već su primili svoje prve goste.

Stvaranje jedinstvenih iskustava osobito je izraženo u novom konceptu hotela "Adriana". Kompletna obnova svih javnih prostora hotela u skladu s najnovijim trendovima podiže razinu usluge i kvalitetu sadržaja naspram sve konkurentnijem tržištu.

Kao najluksuzniji hotel u portfelju "Sunčanog Hvara" i ujedno član luksuzne grupacije "Stories hotela", "Adriana" je nakon završetka obnove već prepoznata od gostiju kao kompletno novi proizvod. Tri nova penthouse suitea koje, uz luksuzni namještaj s potpisom, krasi i neometani pogled na hvarsku valu, samo su dio novih sadržaja hotela.

Dodatno su obnovljeni restoran "Val Marina" i "Top bar" koji nude probrane delicije za sve ljubitelje vrhunske gastronomije.

Osobit je naglasak stavljen na obnovu i obogaćenje ponude u "Sensori Spa", koji na svojih 1600 četvornih metara sada uključuje pet različitih sauna, od kojih se posebno ističe panoramska sauna s pogledom na staru gradsku jezgru. Tu su i novi krovni bazen, fitness-studio, relax-zona, sunčališta... Novi sadržaji su zasigurno omogućili jasnije pozicioniranje "Adriane" kao vrhunskog spa i gourmet hotela.

– Ove investicije govore o razvojnoj strategiji "Sunčanog Hvara", kojoj je cilj unapređenje imovinskog portfelja, što će u idućim godinama rezultirati obnovom svih objekata naše hotelske tvrtke. Vjerujem da ćemo s intenzivnim ulaganjima u razvoj proizvoda stvoriti jedinstvenu ponudu koja će biti prepoznata od strane naših gostiju i koja će pozicionirati Hvar u vodeće luksuzno odredište – istaknula je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave "Sunčanog Hvara".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:22