StoryEditorOCM
Dalmacijavrijeme

Hladno jutro u čitavoj Dalmaciji, pa čak i na uvijek najtoplijem Lastovu

Piše PSD.
7. siječnja 2016. - 08:35
Prohladni četvrtak osvanuo je u cijeloj Dalmaciji, a danas ćemo, za razliku od prethodnih dana, u Dalmaciji ponovno vidjeti plavo nebo i sunce. Tako za ovaj dan izgleda stanje s vremenom, dan nakon, za Split, povijesne pijavice koja je protutnjala gradom, ostavila pustoš, dok na sreću nije bilo ozlijeđenih. Splićani će itekako zapamtiti ovu ciklonu, no nakon par sivih i kišnih dana sada je vrijeme za kratkotrajni predah do nove ciklone.

Jutarnje temperature u većini mjesta Dalmacije su iznad nule, no zbog bure upućuju na to kako se ipak treba dobro obući. Najhladnije je u Promini, to je mjesto s minus 1 stupanj jedino mjesto u Dalmaciji s temperaturom ispod nule. Hladno je i u Bilicama kod Šibenika gdje se temperatura rano jutros zaustavila na nuli, u Miljevcima, Kninu i Golubiću je 2 stupnja Celzijusova, u Vodicama samo 3 stupnja. Jutro je s burom hladno i u Zagori, ali i na otocima, Prvić tako mjeri tek 2 stupnja, u Dolu na Hvaru je jutros samo 3 stupnja.

Zanimljiv podatak s postaje pljusak.com jutros stiže s Lastova gdje je bilo samo 5 stupnjeva, a inače ovaj je otok je redovito među najtoplijim mjestima u zemlji. Bura je jutros ohladila i splitski zrak pa je jutros svega 4 stupnja, a ista je temperatura izmjerena i u Šibeniku, dok je Zadar jutros topliji za čak 3 stupnja. Najtoplije je na makarskom i na zadarskom području, na Velom ratu na Dugom otoku i u mjestu Krvavica kod Makarske jutros je 10 stupnjeva i to su najtoplija mjesta u cijeloj zemlji.

Gorski kotar i karlovačko područje su jutros najhladniji u zemlji, u Karlovcu je jutros uz snijeg minus 6 stupnjeva, dok je u Delnicama minus 5, te ima oko 40 centimetara snijega.

Iz DHMZ-a stiže upozorenje za otvoreno more srednjeg i južnog Jadrana s udarima sjeverozapadnog vjetra od 35 do 50 čvorova, a do kraja dana vjetar će oslabiti. Uz to, jutros u Velebitskom kanalu su ponegdje mogući udari bure do 35 čvorova.
OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:16