StoryEditorOCM
Dalmacija'više nego imaju'

HDZ iz oporbe optužuje: Vlast Dicma troši bez pokrića

Piše PSD.
4. srpnja 2012. - 14:02
Općinsko vijeće Dicma većinom glasova na prošloj sjednici donijelo je odluku o kreditnom zaduženju od 5 milijuna kuna. Tražimo od Ministarstva financija da ne dade suglasnost za taj kredit jer će u protivnom svjesno sudjelovati u muljanju. Ovo je u srijedu na konferenciji za novinare istaknuo Ivan Maretić, vijećnik i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, jedine oporbe u Općinskom vijeću.

Od 5 milijuna kuna kredita načelnik Josip Silić i njegova većina namjeravaju po milijun kuna izdvojiti za financiranje izgradnje kanalizacije i pročistača u radnoj zoni te za izgradnju dječjeg vrtića. Preostala 3 milijuna namjeravaju pretočiti u potrošnju jer već dugo troše više nego imaju pa su tako prošlu godinu zaključili s 1,5 milijuna kuna većim rashodima od prihoda - tvrdi Maretić.

Iz oporbenog HDZ-a navode da je prošlogodišnji proračunski prihod ostvaren od svega 7 milijuna kuna, a bio je planiran 31 milijun. Pritom je prodano 250 tisuća kvadrata građevinskog zemljišta u radnoj zoni. HDZ tvrdi da su zaustavljena sva ulaganja, uključujući i izgradnju mrtvačnice, a o izgradnji nogometnog igrališta i dvorane više se niti ne govori. Jedino na čemu se iz općinske blagajne Dicma ne štedi, po podacima koje iznosi HDZ, jesu osobni rashodi općinskog načelnika i vijećnika vladajuće većine.

U prošloj godini na službena putovanja potrošili su 100 tisuća kuna, na reprezentaciju 200 tisuća, isto toliko na naknade vijećnicima i savjetnicima, na mobitele 49 tisuća, za Dan općine 48 tisuća i tako redom - nabraja Maretić.

HDZ Dicma nije zadovoljan niti potezom općinskih vlasti da se javna rasvjeta gasi u ponoć. Pitaju se zašto je javna rasvjeta instalirana, ako neće biti u funkciji cijele noći. Kako u ovom mjesecu Dicmo obilježava Dan općine i slavi svoje blagdane sv. Jakova i Anu iz HDZ-a su zatražili od načelnika Silića da mještanima u danima blagdana "pokloni" cjelonoćnu rasvjetu.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:19