StoryEditorOCM
Dalmacijabuđenje s naoblakom

Evo nam nove ciklone, ali za vikend će biti ljepše vrijeme

Piše OJDANA KOHAREVIĆ
10. ožujka 2016. - 10:25
Kisa2

Nakon kratkotrajnog predaha, evo nam nove ciklone, ovoga puta po imenu Ivan, donijet će kišu, a u gorju i snijeg.

Probudili smo se s naoblakom, a sjeverni dio Jadrana osjetio je i prve nalete bure zbog čega je djelomično prekinut pomorski i cestovni promet. Slično, oblačno s povremenom kišom zadržat će se i sutra, a u dane vikenda trebalo bi biti ipak ljepše vrijeme.

Hladniji zrak još nije došao do Dalmacije pa su temperature jutros još uvijek relativno visoke u svim  mjestima, najtoplije je u Podstrani kod Splita, Omišu i Komiži, 14 stupnjeva, u Makarskoj je 13, u Hvaru 12, a meteorološka postaja u Vodicama izmjerila je jutros u 8 sati 11 stupnjeva.

Za razliku od uobičajenog, jutros su i neka mjesta u Zagori s temperaturama iznad 10 stupnjeva, Bisko i Miljevci 11, Muć 10, a najhladnija je jutros Promina sa 6 stupnjeva.

Od većih gradova uz obalu najhladniji je Zadar sa 9 stupnjeva, slijede Šibenik i Dubrovnik  sa 10, Split sa 12 stupnjeva.

I na kraju prognoze još o nedavnom nevremenu jer se našoj redakciji javljaju poljoprivrednici s prigradskih djelova Splita gdje je tuča nanijela velike štete poljoprivrednici. Stoga pitaju ima li spasa nakon tuče?

– Na žalost za povrtne poljoprivredne kulture je gotovo, jaka tuča za povrće imala je katastrofalne posljedice, a što se tiče voćnjaka i vinove loze odmah treba politi sa sredstvima na bazi bakra kako bi se nasadi što prije oporavili – savjetuje mr. Stanislav Štambuk iz Poljoprivredbne savjetodavne službe RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:08