StoryEditorOCM
Dalmacijaimotski gradonačelnik u predizbornu utrku krenuo iz posušja

Đuzelova kampanja ‘Hercegovci, dođite 17. svibnja kod rodbine i glasujte u Imotskome’

Piše PSD.
21. travnja 2009. - 00:15
HSP-ov kandidat za imotskoga graodnačelnika Ante Đuzel (HSP) predizbornu kampanju otvorio u Posušju, pozivajući u pomoć birače iz susjedne države

Premda imotski lokalni političari negiraju postojanje adresa s kućnim brojevima 902 u Vinjanima Donjim ili 903 u Prološcu, koje imaju i po nekoliko stotina prijavljenih birača, aktualni imotski gradonačelnik Ante Đuzel (HSP) za Radio Plus Posušje je izjavio da samo u gradu Imotskom ima 1700 birača iz susjedne Hercegovine.

 Ta brojka nije ni najmanje zanemariva s obzirom na to da je na prošle lokalne izbore u gradu Imotskom izašlo svega 3500 birača. Zanimljivo je da je upravo Đuzel svoju predizbornu kampanju za idući gradonačelnički mandat započeo u Posušju, pozivajući birače iz susjedne države da glasuju na idućim lokalnim izborima za njega i koaliciju predvođenu HSP-om.

- Ljudi iz Hercegovine imaju svoju rodbinu u Imotskom kod kojih su prijavljeni, naravno, neka vide jesu li se dogodile promjene ili je ostalo sve po starom. Ako vide da sam radio kvalitetno, neka me podrže, a ako nisam, neka podrže onoga koga žele. Oni su često u gradu Imotskom i mogu to prepoznati i neka glasuju po svojoj savjesti - kazao je gradonačelnik Ante Đuzel za Radio Plus Posušje.

 Izbjegao je odgovor na izravno pitanje hoće li biti organiziranog prijevoza birača 17. svibnja iz Hercegovine u Imotski, ali nije negirao dobru suradnju s podružnicama HSP-a u susjednoj Hercegovini.

Potvrdio je da su se imotski i hercegovački HSP-ovci sastajali nekoliko puta i da su raspravljali o nadolazećim lokalnim izborima u Hrvatskoj. Međutim, zaključci nisu poznati. Zanimljiva je još jedna predizborna situacija u Imotskom vezana za birače iz susjedne države.

Naime, predizbornu suradnju potpisali su gradonačelnik Đuzel (HSP), koji poziva Hercegovce da glasuju u Imotskom, te Branko Milardović (SDP), koji je u više navrata izričito tvrdio da Hercegovcima treba zabraniti glasovanje u Hrvatskoj.

 


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:55