StoryEditorOCM
Dalmacijau kaštelima

Don Ivan Grubišić: Nakon što podijelim novac, ostane mi pet tisuća kuna

Piše PSD.
20. travnja 2013. - 00:42
Poljoprivreda, pomorsko dobro i ekologija nametnule su se kao glavne teme susreta don Ivana Grubišića, kandidata Saveza za građansku i etičku Hrvatsku (SGEH) za splitsko-dalmatinskog župana, s biračima u petak navečer u Kaštelima, stoji u priopćenju stranke.

Uspostava banke sjemena koja bi osigurala našim poljoprivrednicima sadnju autohtonih sorti i obnova zadrugarstva, što bi olakšalo plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište ključni su za život kaštelanske zagore, zaključeno je na susretu. Pri tome će Županija koristiti znanja i vještine koje njeguje Poljoprivredna škola u Kaštelima te poljoprivredu i gospodarstvo poticati beskamatnim kreditima i subvencijama.

Nikša Jajac, kandidat SGEH za dožupana, najavio je izradu katastra pomorskog dobra i plana izdavanja koncesija kako se više ne bi događalo da, kako je primjetio jedan Kaštelanin, ljudi koji imaju tvrtke na pomorskom dobru ne mogu plaćati koncesiju jer se ne zna kome to pomorsko dobro pripada, gradu, županiji ili državi.

- Poticanje izgradnje kanalizacijskog sustava u okviru Eko projekta i cestovne infrastrukture, pogotovo brze ceste Omiš-Trogir bit će naš prioritet, rekao je Jajac.

Kandidat za drugog dožupana, Duje Draganja, predložio je angažiranje neovisne agencije koja će, u suradnji s eko udrugama, napraviti nadzor nad Cemexom, kako bi se konačno utvrdilo zagađuje li i koliko ta tvornica kaštelanski okoliš.
Odgovarajući na pitanje Kaštelana o naknadi za odvojeni život u visini tisuću kuna koju prima kao saborski zastupnik don Ivan je kazao kako on od saborske plaće koju prima dio daje udruzi Most koja brine o beskućnicima, po 1500 kuna daje dvama studentima te po 1500 kuna trima samohranim majkama.

- Naknada za odvojeni život dobiva se automatizmom, mene nitko nije o tome pitao. Ja vam mogu samo reći da meni od saborske plaće, nakon što podijelim novac kako sam vam rekao, ostaje pet tisuća kuna što mi je sasvim dovoljno za život i režijske troškove, kazao je don Ivan i zaradio pljesak.

PSD


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:58