StoryEditorOCM
Dalmacijavrgorački komunalci na mukama

Direktor ne da plaće još od svibnja: Podmirite dugove za vodu pa ćete dobiti novac!

Piše PSD.
14. srpnja 2012. - 20:45
Direktor vrgoračkog “Komunalnog poduzeća“ Boris Erceg, kako bi spasio tvrtku od bankrota, počeo je njenim radnicima slati opomene da plate dugove kako bi dobili plaće.

Ovo odluka dodatno je uzburkala duhove među radnicima koji nisu dobili plaću od svibnja, zbog presude Trgovačkog suda iz Splita prema kojoj su dužni platiti “Vodooprivredi“ 940.000 kuna. Zog “propuha” na računu, doznajemo iz povjerljivih izvora, HEP prijeti “Komunalnom poduzeću” isključenjem struje zbog duga od 165.000 kuna.

‘Direktor nema hrabrosti dirnuti krupne zvijeri’

Došlo je i do verbalnog sukoba između radnika i direktora. Naime, radnici tvrde kako nitko od njih nema veći dug od nekoliko stotina kuna, te da bi to odmah platili prime li plaće. Pored toga, prozivaju direktora da na njima trenira strogoću, dok godinama ne dira najveće dužnike od nekoliko desetaka tisuća pa sve do stotinu tisuća kuna.

- Bio bi to hvalevrijedan potez da se primjenjuje na sve, međutim naš direktor Erceg nema hrabrosti dirnuti “krupne zvijeri“, nego na nama “trese gaće“, i to zbog stotinjak kuna. Da je do sada pazio na svaku kunu, poduzeće sigurno ne bi došlo u ovu situaciju. Kad se pravi tako racionalan, neka objasni javnosti u što je potrošio kredit koji je tvrtka podigla prije nekoliko godina - požalilo nam se nekoliko radnika, koji su htjeli ostati anonimni. S druge strane, Erceg tvrdi da je to laž, te da će se voda isključiti svim dužnicima.

- Svima koji imaju dugovanja za isporučeno vodu šaljemo opomenu, pa i našim radnicima, što je normalno, i oni moraju podmiri svoje obveze. Istina, većina nema veliki dug, radi se o malim iznosima, prema mojim informacija samo trojica imaju veći dug od 1000 kuna. No, moralno je da oni to plate kako bi dobili plaće. Međutim, ponavljam kako nitko s dugom neće biti izuzet od isključenja, pa tako ni te “krupne ribe“, kako oni kažu. Inače, ukupan dug prema “Komunalnom“ od strane građana i pravnih osoba veći je od dva milijuna kuna, a od toga radnici imaju sedam-osam tisuća kuna i platit će to na rate - istaknuo je Erceg.

Prema direktorovim riječima, tvrtka “Komunalno poduzeće” podmirila je sve obveze prema “Vodooprivredi“, te će u ponedjeljak radnici dobiti plaće za svibanj, dok su sezonci već dobili svoja primanja.

Napisao i snimio Mate Primorac


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:23