StoryEditorOCM
Dalmacijasusret u hgk

Diplomatskim predstavnicima predstavljene poslovne i ulagačke mogućnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Piše PSD.
10. travnja 2014. - 18:37
Ako bi netko mogao privući strane ulagače u Splitsko-dalmatinsku županiju to su svakako diplomatski predstavnici svjetskih država, pa je upravo s tim ciljem u organizaciji Županijske gospodarske komore Split, Splitsko dalmatinske županije i Grada Splita organiziranih susret naših gospodarstvenika i diplomatskih predstavnika pod nazivom 'Vrijeme je za investiranje u Hrvatsku'.

Zašto bi stranci trebali ulagati u Hrvatsku, posebno u Splitsko dalmatinsku županiju gostima je objasnila Jadranka Radovanić, predsjednica Županijske gospodarske komore Split.

– Imamo gospodarske zone s kompletnom infrastrukturom, blizinu moderne autoceste kojom smo za samo tri sata do Zagreba, a samo šest sati do Beča – kazala je Radovanić.

Uz razvijenu infrastrukturu tu su i obrazovani ljudi,a najbolje jamstvo dobre budućnsoti je čak 25 tisuća studenata na splitskom Sveučilištu.

Dobrodošlicu u Split visokim je gostima zaželio Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita:

- Mi u Splitu nemamo jaku industriju, no zato naše snage uspješno ispreplićemo sa županijskim interesima. Umjesto industrije računamo na turizam i Split je u zadnjih nekoliko godina napravio značajan napredak. Koliko sam do sada čuo od vas, svi ste voljni ulagati, a ima i konkretnih ponuda od stranih gospodarstvenika za ulaganje u našem gradu, a investitorima je čak zanimljivo i ulaganje u Banovinu zašto i tamo za par godina ne bi bili luksuzni apartmani – kazao je Baldasar.

Što Split u gospodarskom smislu nudi govorila je i Ela Žižić pročelnica za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europkse fondove u Gradu Splitu

Splitsko dalmatinska županija ima 27 poslovnih zona, od čega ih je 13 kompletno uređeno i spremno na ulagnje, kazao je gostima župan Zlatko Ževrnja.

– U novom Prostornom planu imamo čak 57 lokacija za vjetrparkove i solarne elektrane, tu je i 98 tursitičkih lokacija, 70 marina i 17 lokacija za ribogojilišta i to su naši potencijali gospodarskog razvoja - kazao je Ževrnja nudeći stranim ulagačima project menadžere koji će im savjetovati gdje je najbolje ulagati.

O mogućnsotima ulaganjima govorila je i Renata Dračić, iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija najglašavajući razvoj gospodarske diplomacije koja bi pojačala izvoz i strane investicije u našoj zemlji.

OJDANA KOHAREVIĆ
Snimio BOŽO VUKIČEVIĆ/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:52