StoryEditorOCM
Dalmacijabablje ljeto

Dalmatinci, još ne spremajte kupaće kostime, jesen neće tako brzo u naše krajeve!

Piše Ojdana Koharević
27. rujna 2016. - 16:11
lipota_lita2-260714

Do daljnjega bablje ljeto, to je ukratko vremenska prognoza za iduće dane koju nam daje Rade Popadić iz Crometea, kojega smo upitali do kada ćemo imati obilje sunca.

– Sunce će nas pratiti cijeli tjedan, a prema sadašnjim prognostičkim materijalima, vrlo je vjerojatno da ćemo imati i sunčane i vrlo tople prve dane listopada, s temperaturama i do 30 stupnjeva.

UTORAK

Nakon ponedjeljka slijedi još jedan sunčan dan. Ujutro je u kotlinama Zagore moguća magla, gdje će i jutarnje temperature zraka biti najniže, dok će se danju penjati i do 26 stupnjeva.

SRIJEDA

Srijeda će biti vedra. U kotlinama Zagore ujutro će mjestimice biti magle, u noći će puhati slaba do umjerena bura, a danju slab zapadnjak i jugozapadnjak. Hoćemo li i nadalje imati prohladna jutra i tople, čak vrlo tople dane, pitamo Popadića.

– Nastavlja se slično vrijeme kao prošlih dana, što znači ujutro svježije, a danju do 26 stupnjeva, i takve će temperature potrajati – kaže Popadić.

ČETVRTAK

I četvrtak će biti u znaku ranojesenskog sunca, tek malo magle može se pojaviti mjestimice u Zagori. Dodatnu svježinu u jutarnjim satima dat će burin, a danju će zapuhati slab zapadnjak i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će slične dosadašnjima, a recimo i da su temperature mora vrlo ugodne za kupanje i kreću se od 22 do 24 stupnja.

PETAK

Dan uoči vikenda bit će vedar, bez oblaka. Jutro će biti prohladno, a usred dana toplo i vrlo toplo. Umjesto burina, zapuhat će slabo jugo.

SUBOTA

Prvi dan vikenda i prvi dan listopada trebao bi biti u znaku sunčanog vremena, iako za sada postoji mala mogućnost kiše tijekom subote te će sinoptička situacija nad našim područjem biti jasnija sljedećih dana. Ako i padne koja kap kiše, temperature se neće mijenjati, čak će biti koji stupanj više te će se približiti 30 stupnjeva Celzijevih.

NEDJELJA

Još jedan topao listopadski dan u kojem će na svoje doći ljubitelji jesenskog kupanja, babljeg ljeta, izletnici i planinari jer dan će biti kao stvoren za izlazak. Ako ste pak ljubitelj kišne ili hladne jeseni, morat ćete još pričekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:50