StoryEditorOCM
Dalmacijavrijeme

Dalmacija ostaje okupana suncem

Piše PSD.
5. studenog 2015. - 10:24
Sunčani niz u studenome prekinut će se kratkotrajnom naoblakom i maglom, no ova prognoza vremena vrijedi za kontinentalni dio zemlje i dio sjevernog Jadrana, dok će Dalmacija, kao i prethodnih dana i dalje biti okupana suncem.

Pokazale su to i temperature tijekom srijede, od oko 20 stupnjeva, no tijekom noći i jutra posvuda je bilo prohladno. Najhladnije je kao i dosadašnjih dana bilo u Zagori, Sinj se probudio s nulom, u Kninu je bilo 3 koliko je izmjereno u Otoku i Zadvarju.

Prohladno jutro osvanulo je i na jugu zemlje, u Vidu i Metkoviću je jutros u 7 sati bilo samo 5 stupnjeva. Od većih gradova najhladniji je jutros bio Šibenik gdje je izmjereno 9 stupnjeva, u Zadru i Splitu bilo je 13, a najtopliji veći grad je i jutros Dubrovnik sa 14 stupnjeva, dok je natoplije mjesto Dugi otok sa 18 stupnjeva.

S obzirom na to da Dalmaciju i danas očekuje sunčan dan, temperature će iz sata u sat rasti te bi lokalno mogle dosegnuti i 22 stupnja. Ako se nekome čini kako ranije nije bilo toplih dana u studenome, evo nam dijela meteorološke arhive iz 1996. godine kada su čak u kontinentalnom dijelu zemlje temperature bile iznad 20 stupnjeva; u Zagrebu 23,7, Slavonskom Brodu 25,6, te u Gradištu čak 26 stupnjeva.

Lani je, podsjetimo, upravo u ovo vrijeme nad Dalmacijom divljala ciklona Benjamin, a vrlo brzo i druga ciklona Celesta, a za razliku od prošle godine, prva dekada studenoga ostaje u znaku anticiklone.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:41