StoryEditorOCM
Dalmacija'ništa neće biti isto'

'Dalmacija nije na prodaju': mostovci zbog koncesija žestoko opleli po HDZ-u, županu obećali kupiti šator

4. srpnja 2017. - 15:28

- Sada čekamo da župan Boban stavi šator ispred vlade jer je obećao kampirati dok mu ne odobre projekt tunela kroz Kozjak, a Opara i Kerum su koaliciju dogovorili ima tri mjeseca, još u Milanu – oštar je bio Miro Bulj saborski zastupnik a od jučer i vijećnik Splitsko-dalmatinske županije, na konferenciji za novinare koji su članovi Mosta nezavisnih lista održali nakon konstituirajuće sjednice Skupštine SDŽ.

- S obzirom da je župan obećao da će kampirati ispred Vlade, mi ćemo mu kupiti šator. Uložit ćemo svu energiju, bit ćemo promjena u Županiji. Nećemo dopustiti da bilo što prođe ispod stola, obilazit ćemo građane, slušati njihove probleme“, kazao je Bulj.

Povod cijele priče za medije je užarena tema o koncesijama, pa su mostovi zastupnici, njih deset koji su po prvi puta u sazivu Skupštine, na sjednicu došli u majicama s natpisom 'Dalmacija nije na prodaju'.



- Nikada neće ni biti, barem što se nas tiče. Preko sto tisuća ljudi je iselilo iz županije, a županijsku vlast to nije briga, koja je kriminalna rodbinska institucija. Više neće biti jer već sakupljamo potpise kako bi mogli zatražiti tematsku sjednicu sa temom – koncesije, od kojih je vrh sante leda problem Zlatnog rata. Trebamo pod hitno, po Zakonu o pomorskom dobru i lukama po točki 21., omogućiti gradonačelnicima i načelnicima upravljanje plažama. Iako i tu prijeti nova opasnost, pogodovanje lokalnim šerifima, manja je šteta nego sadašnje davanje koncesija i za plaže, i za vodu, i za poljoprivredno zemljište koje na kraju koncesionari stavljajući pod hipoteku, otimaju hrvatskim državljanima – iznio je Bulj samo jedan od problema kojim će se desetorica mostovaca baviti u Županijskoj skupštini, odmah najavljujući i druge teme: samostalnost Domova zdravlja te uređenje škola u Zagori i na otocima, kao i besplatan prijevoz za učenike.

- Borit ćemo se i ništa u Skupštini neće biti isto, kada su svaka tri mjeseca pod raznim točkama provlačili puno toga, a ne mogu u Makarskoj godinama odrediti granicu pomorskog dobra. Pa pogledajte i ovu koaliciju HDZ-a i HGS-a, i u županiji i u gradu. Sve je dogovoreno ima tri mjeseca – rezimirao je Bulj, najavljujući užareno ljeto te još vruću jesen u županijskom parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:11