StoryEditorOCM
Dalmacijakonstruktivan sastanak

Crne jame odlaze u povijest! Uz pomoć Europe, područje od Splita do Trogira poptuno će se spojiti na sustav vodoopskrbe i odvodnje

Piše PSD
16. ožujka 2018. - 17:41
malacka_panorama3-150115.JPG

Na inicijativu Vodovoda i kanalizacije i agencije Eko-Kaštelanski zaljev danas je u Gradu Splitu održan sastanak na kojem su uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, zamjenika Nina Velu, direktora ViK-e Tomislava Šutu i izvršnu direktoricu agencije Tinu Runjić Ćuk sudjelovali i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, kaštelanski Denis Ivanović i trogirski Ante Bilić.

Tema je bila spremnosti aplikacije EU projekata poboljšanja vodoopskrbe i odvodnje na području aglomeracija Split - Solin i Kaštela - Trogir, ukupne vrijednosti dvije milijarde i 200 milijuna kuna.

EU projekt Aglomeracija Kaštela - Trogir u potpunosti je spreman za aplikaciju, a Aglomeracija Split - Solin bit će spreman u svibnju.

Na sastanku je postignut konsenzus svih sudionika o modelu zajedničkog upravljanja i provođenja ovih projekata od strane Vodovoda i kanalizacije i agencije Eko-kaštelanski zaljev, s obzirom kako je riječ o vrlo važnim infrastrukturnim projektima kojim će se postići kompletno priključivanje na vodoopskrbu i odvodnju svih stanovnika ovih gradova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:57