StoryEditorOCM
DalmacijaDRUGA STRANA

Bobanac: Nisam izjavio da ću rušiti predsjednika Vijeća

Piše PSD.
29. siječnja 2015. - 23:18
U “Slobodnoj Dalmaciji” je, 25. siječnja, iz pera dopisnika Mate Primorca, objavljen članak pod naslovom “Mladi zuje, a šef SDP-a kupi med”.

Moram istaknuti da nikakav upit od gospodina Primorca nisam dobio za navedeni članak, a kamoli da sam mu dao izjave spomenute u tekstu. Iz članka se dade zaključiti da ucjenjujemo Nezavisnu listu mladih nekim svojim zahtjevima i prijetimo da ćemo srušiti predsjednika Gradskog vijeća iz njihovih redova, što je potpuno neistinito.

Kao predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i GO SDP-a Vrgorac, odbio sam sudjelovanje u formiranju i radu radnih tijela Gradskog vijeća (odbori i povjerenstva). Ističem kako je SDP u izbornoj kampanji građanima Vrgorca obećao da će se do kraja zalagati za promjenu dosadašnje vladajuće politike u Vrgorcu, a koja je naš grad dovela na koljena.

Prema tome, nećemo ni u bilo kojem obliku djelovati u kohabitaciji s gradonačelnikom Matkovićem i tako glumiti demokraciju, već se zalagati za njegovu trenutnu smjenu neizglasavanjem gradskog proračuna na terenu, a vidjeli smo ih i ranije.

Nećemo sudjelovati ni na sjednicama Vijeća, osim na onoj na kojoj će se raspravljati o gradonačelnikovu Prijedlogu proračuna, dakle njegovoj smjeni. Naravno, uvijek će postojati iznimke, odnosno u radu Vijeća sudjelovat ćemo samo u slučaju rasprave o nekoj temi od vitalnog i hitnog značaja za naš grad, a da mi kao Vijeće možemo na nju utjecati svojim glasovima.

Pozivam kolege da se ostave jeftinog populizma, podjela funkcija i fotelja, između ostaloga piše Rade Bobanac.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:13