StoryEditor
Svijetpolitički prijatelji

Vučić najavio razgovor s ruskim predsjednikom, Putinov tim ga demantirao: ‘Nemamo to u kalendaru...‘

Piše PSD
24. svibnja 2022. - 17:24

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je kako zasad nije planiran razgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića iako je sam Vučić najavljivao da će telefonski razgovarati s ruskim predsjednikom u "utorak ili srijedu" te da za njega ima "tri pitanja".

Kako piše ruska državna agencija RIA Novosti, a prenosi Nova.rs, Peskov je izjavio da do razgovora može doći ako bude potrebe.

- Zasad nema planiranih razgovora u rasporedu u narednim danima, ali to ne znači da takav razgovor ne može biti organiziran vrlo brzo. Znate da su kontakti sa Beogradom naš prioritet, oni su naš saveznik i prijateljska zemlja, pa će razgovor biti održan ako bude potrebe - rekao je Peskov.

Vučić je nedavno izjavio ovoga tjedna razgovarati sa svojim ruskim kolegom i da nije siguran što će njega Putin pitati, ali da 'on zna što će njega pitati'. Na pitanje novinara očekuje li da će Putin u tom razgovoru iznositi političke zahtjeve te hoće li njima uvjetovati cijenu po kojoj prodaje plin Srbiji, Vučić je uzvratio da ne zna. Srpski predsjednik dodao je kako 

- Za mene su tri pitanja, odnosno tri stvari ključne - količine plina, cijena plina i sigurnost opskrbe, izjavio je predsjednik Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 01:50