StoryEditor
SvijetSEKS INDUSTRIJA

Vlasnik najvećeg njemačkog i europskog bordela podnio zahtjev za pokretanjem stečaja: ‘Ostali smo bez ikakvih prihoda, gotovi smo!‘

Piše PSD.
4. rujna 2020. - 18:08

"Nekako je neshvatljivo, ali Okružnom sam sudu upravo predao zahtjev za pokretanjem stečaja. Gotovi smo!“, izjavio je prvi čovjek najvećeg njemačkog i europskog bordela "Pascha" u  Kölnu, Armin Lobscheid, prenosi Deutsche Welle.

Glasnogovornik Okružnog suda potvrdio je prijem zahtjev za pokretanjem stečaja zbog previsokih troškova.

Šezdesetak zaposlenih u bordelu već je mjesecima bez prihoda, jer je prostitucija zabranjena zbog pandemije koronavirusa.

Vrata poznato plavog bordela otvorena su još početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada još nije nosio današnje ime. Prostitutke su u to vrijeme "operirale" uglavnom u centru grada, zbog su stanari i poslovni ljudi stalno negodovali.

Zato je Gradsko vijeće došlo na ideju da se na gradskom zemljištu podigne neboder i zatim dâ u koncesiju. Cilj je bio da se prostitucija objedini na jednom mjestu kako bi mogla bolje kontrolirati. Od 1995. godine bordel nosi ime "Pascha“, a broj mušterija neprestano se povećavao.

U "Paschi“ se nalazi više od stotinu apartmana u kojima rade prostitutke. Zgrada ima i svoju infrastrukturu sa restoranom, barovima, praonicom rublja, domarskom službom, salonima za njegu tijela...

Oni koji već neko vrijeme traže da se ponovno dopusti rad javnim kućama u Njemačkoj ističu da ovakav rasplet prostituciju vraća u sferu ilegale, gdje će i same prostitutke ostati nezaštićene, odnosno, gura ih se izravno u ruke organiziranog kriminala. Seksualne radnice i radnici nedavno su prosvjedovali u nekoliko njemačkih gradova, tražeći ponovno otvaranje bordela, podsjeća Deutsche Welle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 23:36