StoryEditor
SvijetBRZO I INTEZIVNO

U Francuskoj novi skok broja umrlih od Covida-19: treći dan od ograničenja kretanja 108 smrtnih slučajeva, broj zaraženih udvostručio se u četiri dana

Piše Hina
19. ožujka 2020. - 21:00
Srdjan Vrančić/HANZA MEDIA

Francuske zdravstvene vlasti izvijestile su u četvrtak, trećeg dana od uvođenja strogih ograničenja kretanja građana, o novih 108 umrlih od koronavirusa, te su nakon tog naglog skoka u toj zemlji od Covida-19 ukupno umrle 372 osobe. Na konferenciji za medije čelnik francuskih zdravstvenih službi Jerome Salomon dodao je da je broj registriranih slučajeva od srijede porastao s 9.134 na 10.995.

- Broj zaraženih udvostručio se u četiri dana - rekao je Salonom.

Upozorio je da se epidemija širi te da je to širenje "brzo i intenzivno". Salomon je također rekao da su 1.122 osobe u ozbiljnom stanju i da im je potrebna intenzivna njega. Upozorio je još jednom na potrebu strogog pridržavanja uvedenih mjera.

- Ako svatko smanji svoje kontakte, imamo puno manje zaraženih osoba, to je matematika. Trebamo ostati kod kuće kako bismo izbjegli smrtne i teške slučajeve - pozvao je.

Procjenjuje se da u Francuskoj ima oko 5.000 bolesničkih kreveta s potrebnom opremom no da su neravnomjerno raspoređeni po zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 01:34