StoryEditor

Tadić osudio Kosor: Neodgovorno je veličati zločince!

Piše PSD.
7. kolovoza 2011. - 23:17
Predsjednik Srbije Boris Tadić u nedjelju je "najoštrije osudio" izjavu hrvatske premijerke Jadranke Kosor na proslavi 16. obljetnice Oluje u Kninu, kojom je ona pozdravila hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, objavljeno je na web stranici srbijanskog predsjednika.

- Nikakve predizborne kampanje i borbe za vlast ne smiju imati za cilj veličanje onih koji su počinili ratne zločine. To je vrlo neodgovorna politika - stoji u priopćenju.

U priopćenju se ističe "da je vojna akcija Oluja dovela do stradanja nevinih žrtava i egzodusa više od 200.000 Srba iz Krajine", a Tadić smatra kako je "vrlo važno što se svi optuženi za ratne zločine, uključujući i hrvatske generale koji su prvostupanjski osuđeni, nalaze u Den Haagu".

- Izjava premijerke Kosor ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa naših zemalja koje pokušavaju svoju suradnju podići na višu razinu poslije teških sukoba koji su se dogodili 90-tih na prostoru bivše Jugoslavije i koji su za sobom ostavili veliki broj stradalih, nestalih i protjeranih sa svojih ognjišta - dodao je Tadić.

JL

#BORISTADIĆ#OLUJA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 14:03