StoryEditor
Svijetdramatični trenuci

Spašeni pomorci s Bourbon Rhodea ispričali kako su preživjeli usred Atlantika: Bili smo blizu smrti. U more nam je pala sva hrana osim nekoliko kolačića. Skupljali smo kišnicu...

Piše Tomislav Kukec/JL
14. listopada 2019. - 19:11
spaseni

I dalje nema traga nestalom šibenskom kapetanu Dini Miškiću i još šestorici pomoraca koji se smatraju nestalim nakon havarije broda Bourbon Rhode na sjevernom Atlantiku.

Aktivna potraga je, kao što je poznato, prekinuta u subotu, no svi brodovi koji prolaze tim područjem motre situaciju na moru u potrazi za splavi za spašavanje, a područje se nadzire i satelitima.

U međuvremenu, prefekt Martiniquea Franck Robine ispričao je novinarima kako je izgledao život trojice mornara - Rusa i dva Ukrajinca, koji su pronađeni kako plutaju u splavi za spašavanje.

Pomorac koji je izvukao preživjele s Bourbon Rhodea otkrio da je pronađena i druga, prazna splav: Odmah smo krenuli prema njoj, ali naišli smo samo na prsluk za spašavanje...

- Ispričali su nam kako su u nekoliko navrata bili blizu smrti. Naročito su opasne situacije bile kada su valovi i jak vjetar prevrtali njihovu splav. Osim nekoliko kolačića, u more im je pala sva hrana i oprema za preživljavanje, a uspjeli su preživjeti skupljajući kišnicu - rekao je Robine, javlja Le Marin.

 

Osim njih trojice koji su pronađeni živi, dosad su pronađena još četiri tijela mornara s Bourbon Rhodea. Tijela se još nalaze na Martiniqeu radi provođenja identifikacije.

I Filipinski pomorac koji je bio na brodu kojim su spašena trojica preživjelih otkrio je portalu Morski.hr kako su mu preživjeli mornari ispričali posljednje trenutke prije no što su ih divlji valovi razdvojili od kolega.

- Ispričali su da nisu vidjeli kapetana nakon što im je naredio da napuste brod, jer se ubrzo brod prevrnuo. Jedan od njih mi je ispričao da ih je u splav ušlo sedam, trojica su bila na brodu, a četvorica su se držala za konop oko splavi. Tad ih je ponovno pogodio snažan udar vjetra i val te ponovno prevrnuo splav. Trojica su se uspjela popeti, no ostali su odmah nestali među valovima - prepričao je Filipinac portalu Morski.hr.

#BOURBON RHODE

Izdvojeno

30. lipanj 2020 19:15