StoryEditorOCM
SvijetVELIKA PRIČA

Ruska mafija je Putinova druga armija: jedan od njih je i Semjon Mogiljevič, kojemu je Hrvatska bila dala državljanstvo, pa otkrila s kim ima posla! ‘Nikli‘ su u Staljinovim gulazima i ‘progutali zemlju‘, evo kojim metodama djeluju

13. ožujka 2022. - 07:00
Putin je nakon preuzimanja vlasti od Jeljcina izjavio: 'Mi više nemamo oligarhe!'. No, to samo znači da je on taj koji je preuzeo svu kontroluShutterstock

Nema toga vojnog ili političkog analitičara na svijetu koji bi rusku invaziju na Ukrajinu i njezin mogući ishod mogao bolje objasniti od Semjona Mogiljeviča, ukrajinskog ekonomista s moskovskom adresom.

Mogiljevič, po vlastitu priznanju, upravlja sa stotinjak kompanija, i to ga, ako ćemo zažmiriti na jedno oko, svrstava u skupinu ruskih oligarha.

Da je bilo sreće, Mogiljevič bi danas živio u Opatiji i imao hrvatsko državljanstvo. Dobio ga je 1998. "zbog velikih zasluga i poslovanja", na prijedlog Franje Gregorića, ali mu je poslije oduzeto.

Ispostavilo se, naime, da je Mogiljevič "capo di tutti i capi", šef Crvene mafije i ako pitate zapadne medije, "najgori kriminalac za kojeg nikad niste čuli".

Mogiljevič je, baš kao i ruski predsjednik Vladimir Putin, izdanak sovjetskoga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:34